Rusya'nın hayvanlara yönelik Kovid-19 aşısının tarihi belli oldu!

Rusya koronavirüs
Rusya'nın hayvanlara yönelik Kovid-19 aşısının tarihi belli oldu!

Rusya, mart ayı sonunda hayvanlar için Kovid-19 aşısı geliştirdiğini açıklamıştı. Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı Başkanı Dankvert, o aşının ilk partisinin mayıs başında kullanıma sunulabileceğini duyurdu.

Dünyada tescillenen ilk koronavirüs aşısı olan Sputnik V'i geliştiren Rusya'dan aşı atakları gelmeye devam ediyor.

Rusya Federal Tarım Ürünleri Denetleme Ajansı, mart ayı sonunda hayvanlar için geliştirilen dünyanın ilk ve tek Kovid-19 aşısı Carnivac-Kov'un tescillendiğini bildirmişti.

"1'İNCİ PARTİ KULLANIMA GİRECEK" 

Carnivac-Kov aşısıyla ilgili gelişmeleri paylaşan Dankvert, "Birinci parti şu anda kontrol sürecinde, mayıs ayında kullanıma girecek. İlk partide 10 bin doz aşı bulunuyor" dedi.

Ayda 3 milyon doz aşı üretme kapasitesine sahip olduğunu belirten Dankvert, "Gelecekte her şey talebe ve durumun nasıl gelişeceğine bağlı olacak. Birçok kişi, yabancılar da dahil hayvan çiftlikleri ilgi göstermesine rağmen şimdilik neredeyse hiç sipariş yok" ifadelerini kullandı.

Gerekmesi halinde üretim hacmini ayda 3 milyon doza çıkarabileceklerini kaydeden Dankvert, Belarus'ta üretim yapılabileceğini, bu konunun halihazırda istişare edildiğini ekledi.

Kovid-19'a karşı etkili olan dünyanın tek tescilli hayvan aşısı Carnivac-Kov'un, aşılamadan sonra bağışıklığın korunma süresinin 6 ay olduğu tahmin ediliyor.

Günlük üretim hacmi 10 bin doz olarak planlanan aşının seri üretiminin bu ay başlaması bekleniyor.

Rusya