Rusya, Dnipro’yu vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Rusya Ukrayna Savaşı Volodimir Zelenski

Ukrayna’nın Dnipro kentinde Rusya’nın düzenlediği füze saldırısında bir apartman hedef oldu. füze saldırısında ölen sivillerin sayısı 25'e çıktı.

Rus ordusunun dün Dnipro kentindeki 9 katlı apartmana düzenlediği füze saldırısında ölen sivillerin sayısının 25'e yükseldiği bildirildi.

Timoşçenko, hayatını kaybedenlerin arasında bir çocuğun da bulunduğunu kaydetti. Enkaz alanındaki arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini aktaran Timoşçenko, sabaha kadar 6 çocuğun enkazın altından kurtarıldığı bilgisini paylaştı.

Timoşçenko, olayda 73 kişinin yaralandığını, saldırının düzenlendiği binada 400'e yakın sivilin yaşadığını belirtti.

Rusya, Dnipro’yu vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var - Resim : 1

ZELENSKİ'DEN SALDIRIYA TEPKİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus güçlerinin 14 Ocak akşamı Dnipro'ya düzenlediği saldırıya tepki göstermişti.

Saldırıda 9 katlı apartmanın yıkıldığını belirten Zelenski, olayı "terör saldırısı" olarak nitelendirmişti. Ortak ülkeleri Ukrayna'ya silah desteği vermeye çağıran Zelenski, Rus saldırılarının durdurulmasının sadece cephede mücadele verilerek mümkün olduğunu söylemişti.

Zelenski, Rus kuvvetlerinin 14 Ocak'ta ülkesine fırlattığı 30'a yakın füzeden 20'den fazlasının Ukrayna hava savunma kuvvetlerince imha edildiğini kaydetmişti.

Rusya, Dnipro’yu vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var - Resim : 2

RUS GÜÇLERİ KİEV'E DE SALDIRI DÜZENLEMİŞTİ

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Dnipro semtinde 14 Ocak'ta sabah saatlerinde patlama seslerinin duyulduğunu bildirmişti.

Kiev'in Holosiyiv semtine de füze parçalarının düştüğünü kaydeden Kliçko, bu semtte can kaybının olmadığını belirtmişti.

Ülkenin çeşitli bölgelerine düzenlenen Rus füze saldırılarında enerji altyapısı da hasar aldığı için özelikle Harkiv ve Kiev bölgelerinde elektrik kesintileri meydana gelmişti.

Kaynak: DHA

ukrayna Rusya Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski füze saldırısı