Rusya'dan peş peşe kritik S-400 açıklaması! Türkiye ile anlaşma imzalandı mı?

Rusya'dan peş peşe kritik S-400 açıklaması! Türkiye ile anlaşma imzalandı mı?

Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport'un Başkanı Miheyev, Türkiye'ye S-400 sevkiyatına yönelik ikinci anlaşmanın imzalandığını açıkladı. FSVTS Başkanı Dmitriy Şugayev ise "Anlaşma imzalamadık, görüşmelerde ileri safhadayız" dedi.

Geçen yıllarda ABD ile Türkiye arasında ciddi bir krize sebep olan S-400 füze savunma sistemi ile ilgili Rusya'dan kritik bir açıklama geldi. 

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport'un Başkanı Aleksandr Miheyev, Türkiye'ye S-400 sevkiyatına yönelik ikinci anlaşmanın imzalandığını açıkladı. Miheyev,  Moskova ve Ankara'nın anlaşmanın uygulanmasına yönelik mali modeli görüştüklerini söyledi.

BİR AÇIKLAMA DAHA GELDİ: İMZALAMADIK

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev, ise Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport’un Başkanı Aleksandr Miheyev’in Türkiye’ye S-400 sevkiyatına yönelik ikinci anlaşmanın imzalandığı konusundaki açıklamalarına yanıt verdi.Şugayev, “Türkiye ile ek opsiyon için imzaları atma konusunda çok ileri bir safhadayız. Şu an başka bazı detayları konuşuyor, üzerinde anlaşıyor ve bir başka opsiyona yönelik imzaları atmak için Türk partnerlerimizin kararını bekliyoruz” dedi. 

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, haziran ayında Moskova ve Ankara'nın ikinci parti S-400 sevkiyatı için prensipte anlaştığını söylemişti.

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec’in Başkanı Sergey Çemezov ise Türkiye’ye ek S-400 sevkiyatına yönelik yeni anlaşmanın muhtemelen gelecek yıl imzalanacağını düşündüğünü ifade etmişti.

Türkiye ile 2.5 milyar dolar değerinde dört adet S-400 bataryası sevkiyatına yönelik ilk anlaşma 2019 yılında imzalanmıştı. Anlaşmada bir başka sistemin sevkiyatı yapılması opsiyonu öngörülüyor.

 

son dakika son dakika haber