Pantolonunu indirip poz veren aktivist tutuklandı!

Rusya Moskova
Pantolonunu indirip poz veren aktivist tutuklandı!

Rusya'nın başkenti Moskova'da genç bir Rus aktivist, benzer fotoğraflar çektirdikleri için hapse atılan arkadaşlarına destek vermek amacıyla polis merkezinin önünde pantolonunu çıkararak poz verince hapis cezasına çarptırıldı

Rusya'nın benzer fotoğraflar çektirdikleri gerekçesiyle tutuklanan protestoculara destek vermek için Moskova'daki polis merkezinin önünde pantolonunu indirip poz veren aktivist de hapis cezasına çarptırıldı. 

Alina Ivanova, Yekaterinburg'da polis merkezinin önünde pantolonunu indirip poz veren model Yelena Nikiforovskaya ve fotoğrafçı Aysel Ahmedova'nın çektirdikleri fotoğraflar yüzünden tutuklanmasını protesto etti. Model 3, fotoğrafçı da 2 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Nikiforovskaya'nın Sverdlovsk bölgesindeki yerel bir parlamento binasının önünde benzer fotoğraflarla poz verdiği, Temmuz ayı sonlarında tutuklandığı, sırtında ise "Provokatsiya" (Provokasyon) yazılı bir polis ceketi giydiği belirtildi.

Ivanova, pozu vermeden önce, "Sizi posterler için, sosyal medyada beğendikleriniz için, fikirleriniz için tutukluyorlardı; şimdi de fotoğraflar için mi tutukluyorlar?" dedi. Ivanova, "Biz laik bir ülkede yaşıyoruz, şeriat yasaları burada geçerli değil; bu kadınlar neden tutuklandı?" ifadelerini kullandı. 

Genç aktivist Alina Ivanova, ardından bu iki kadına verilen cezayı protesto etmek amacıyla polis merkezi önünde pantolonunu indirerek fotoğraf çektirdi, fotoğrafı çektirdikten sonra Moskova'da bir mahkeme, Ivanonva'yı 5 gün hapis cezasına çarptırdı.

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Moskova aktivist Yekaterinburg