Rusya'da okula silahlı saldırı: Ölüler var!

Rusya

Rusya'nın Kazan kentinde okula düzenlenen silahlı saldırıda 1'i öğretmen olmak üzere 10 öğrenci hayatını kaybetti, 4 kişinin ise hastanelere kaldırıldığı bildirildi

Korkunç olay, hem İşçi Bayramı hem de Sovyet Rusya'nın İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanya'sını yenilgisinin 76. yıldönümü sebebiyle 11 günlük resmi tatil sonrası Rusya'da işyerleri ve kurumların yeniden dönmesinin hemen peşinden meydana geldi. 

Rus haber ajansı Interfax'ın haberine göre, okula giren 2 silahlı saldırganı ateş açtığı, bir saldırganın yakalandığı, diğer saldırganın ise okul binasında olduğu aktarıldı. Ayrıca okuldan patlama sesi geldiği de bildirildi. 

Gelen son dakika bilgisine göre, ölü sayısı 11'e, yaralıların sayısı 32'ye yükselirken, ikinci saldırgan da ölü bulundu. 

Hayatını kaybedenlerin, 1'i öğretmen, 1'i pedagog ve 9 öğrenci olduğu bildirildi.

Yerel medya, saldırının gerekleştiği okulda, 52'si öğretmen, 70'i okul çalışanı ve 714 öğrenci olmak üzere yaklaşık 820 kişinin bulunduğunu aktardı. Saldırıda 32 yaralanın hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. 

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, binadan duman yükseldiği ve ölü sayısının artabileceği belirtildi. Okulda başlatılan kurtarma operasyonunun devam ettiği, itfaiye ve özel harekat polislerinin de çevrede görev aldığı öğrenildi.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Rusya Kazan Tataristan silahlı saldırı