Rusya'da neler oluyor? Navalny protestolarının asıl amacı ne?

Rusya

Almanya'da tedavi görüp Rusya'ya döndükten sonra hapse gönderilen muhalif lider Navalny'nin serbest bırakılması için ülke çapında gösteriler düzenleniyor. Dünya gözünü Rusya'ya çevirmişken "Protestolarının asıl amacı ne" soruları da merak ediliyor.

Almanya'da tedavi görüp Rusya'ya döndükten sonra hapse gönderilen muhalif lider Aleksey Navalny'nin serbest bırakılması için ülke çapında gösteriler düzenleniyor. Polis çok sayıda kişiyi gözaltına alırken ülkedeki protestocuların sayısı her geçen saat daha da artıyor. Peki Rusya'da neler oluyor? Navalny prostetolarının asıl amacı ne? Rusya Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Salih Yılmaz Haber Global ekranlarında bu soruları değerlendirdi.

 

Rusya'da neler oluyor? Navalny protestolarının asıl amacı ne? - Resim : 1

"RUSYA'DA TANSİYON DAHA DA YÜKSELECEK"

Rusya Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Salih Yılmaz, protestolara ilişkin "Protestolar Navalny'nin tutukluluğunu gösterse de bu protestoların asıl amacı Rusya'daki büyük değişimin istenmesi.Pandemi nedeniyle de bu zorluklar bölgede katlandı. Enflasyon ülkede kısa sürede yukarıya doğru bir ivme kazandı. Gıda fiyatları arttı. Devletin etkisi bu yönde az. Halkın buna da bir tepkisi var. Rus polisi daha önceki protestolarda böyle şiddet göstermiyordu. Ancak kalabalık arttıkça polis daha sıkı önlemler almaya başladı. Değişim istiyor Rusya. Önümüzdeki günlerde protestoların seviyesi artacak ve tansiyon yükselecek. Rusya kuruluş itibariyle demokrasi anlayışı olmayan bir ülke. Dış ülkelerin ne dediği pek de umrunda değil ve etkilerinde kalmaz" dedi. 

Öte yandan Navalny'nin ekibi haftaya daha büyük gösteri çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: Haber Global TV

Almanya Rusya Navalny Rusyada neler oluyor Navalny