Rusya, Bulgar gazeteciyi 'arananlar listesi'ne koydu

Rusya
Rusya, Bulgar gazeteciyi 'arananlar listesi'ne koydu

Moscow Times'ın haberine göre Rusya İçişleri Bakanlığı, açık kaynaklı araştırmacı gazetecilik grubu Bellingcat'in önemli gazetecilerinden Bulgar Christo Grozev'i arananlar listesine aldı.

İçişleri Bakanlığı'nın web sitesinde yer alan arama listede Bulgar gazetecinin doğum yeri, doğum tarihi, cinsiyeti ve uyruğuyla ilgili bilgiler verildi.

50 yaşındaki Grozev, Rus çifte ajanı Sergei Skripal ve kızının İngiltere'nin Salisbury kentinde 2018'de zehirlenmesi de dahil olmak üzere Bellingcat'in ortaya çıkardığı birçok araştırma haberinde kilit rol oynamış ve Kremlin'in başına bela olmuştu.

Grozev yaptığı açıklamada "Kremlin'in beni hangi gerekçelerle 'arananlar listesi'ne aldığı hakkında hiçbir fikrim yok, bu nedenle yorum yapamam" diye konuşmuştu.

Grozev bugün ise Nova TV'ye konuştu. Bulunduğu yeri açıklamayan Grozev, "Beni öldüreceklerinden ya da kaçıracaklarından korkuyorum" yorumunda bulundu.

Rusya'da bir avukat tuttuğunu söyleyen Grozev, "Tam olarak neyle suçlandığımı bilmiyorum" dedi.

Rusya, Grozev'i temmuz ayında bazı Rus ajanlarının kimliklerini istemeden ifşa etmekle suçlamıştı.

Grozev, 2015 yılında Bellingcat'e katılmış ve kısa sürede dikkatleri üzerine çekmişti.

Eski Bulgaristan savunma bakanı Boyko Novev, Rusya'nın bu hareketi için Bulgar yetkilileri göreve davet etmiş ve "Bulgar gazeteci Hristo Grozev'e karşı açık bir tehditte bulunan Kremlin'in keyfiliğine karış gerekenler yapılmalı" yorumunda bulundu.

BELLINGCAT NEDİR?

Bellingcat, 2014 yılında Hollanda'da kurulan bir araştırmacı gazetecilik grubu olup açık kaynaklı istihbarat konusunda uzmanlaşmıştır.

 
 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya