Rus muhalif lider Alexei Navalny açlık grevine girdi

Rusya
Rus muhalif lider Alexei Navalny açlık grevine girdi

Rus muhalif lider Alexei Navalny, Rusya'da zehirlenmiş ve tedavisini Almanya'da tamamladıktan sonra ülkesine geri dönmüştü. Memleketine döner dönmez havaalanında tutuklanan Navalny şimdi de açlık grevine başladı.

Rus muhalif lider Alexei Navalny, Rusya'da zehirlenmesinin ardından tedavisi için Almanya'da gönderilmiş, tedavisinin tamamlanmasının ardından ise Moskova'ya dönüşü sırasında Rusya'da havaalanında tutuklanmıştı.

NAVALNY CEZAEVİNDE AÇLIK GREVİNE GİRDİ

Mahkeme kararı ile Rusya'nın Vladimir bölgesinde yer alan bir cezaevine gönderilen Navalny, sosyal medya hesabı üzerinden avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, açlık grevine başladığını duyurdu.

"SIRTIMDAKİ AĞRI AYAĞIMA İNDİ DOKTORLARIN BANA GÖNDERİLMESİ İÇİN AÇ YATIYORUM"

Navalny, "Kel, gözlüklü ve elindeki İncil ile yatan kim? Bu benim. Çünkü 3 hafta içinde sadece İncil alabildim. Doktor çağırma ve ilaç alma hakkım var. Fakat ne onu, ne de diğer imkanı bana tanıyorlar. Sırtımdaki ağrı ayağıma indi" ifadelerini kullandı. Açıklamasında adalet vurgusunu yineleyen Navalny, "Ne yapmalıyım? Açlık grevi ilan ediyorum. Adalet için, yasaların uygulanması ve doktorların bana gönderilmesi için aç yatıyorum" dedi.

HENÜZ AÇIKLAMA YAPILMADI

Muhalif Navalny'nin sosyal medya üzerinden açlık grevine başladığını duyurmasının ardından birçok destekçisi, sosyal medya üzerinden Navalny'e destek verirken, Rusya Adalet Bakanlığı'ndan ve Rus siyasilerden konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: İHA

Rus muhalif lider Alexei Navalny