Ermenilerin yeni provokasyon hazırlığı görüntülendi

Azerbaycan

Rus barış güçlerinin gözetimindeki bölgede Ermenilerin provokasyon hazırlığı görüntülendi.

Azerbaycan topraklarında Rus barış gücü askerlerinin konuşlandığı bölgede Ermeni silahlı grupların sabotaj eylemleri sürüyor.

Bu bölgedeki Ermeni silahlı gruplarının Azerbaycan mevzileri önünde tahkimatlar kurduğunu yeni mevziler açtıklarını gösteren yeni videolar yayınlandı.

Yasadışı Ermeni silahlı gruplarının son dönemde provokasyon eylemlerinin yoğunlaştığı tespit edilmişti.  Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan görüntülerde Ermenilerin askeri faaliyetleri açıkça gözlenebiliyor.

AZERBAYCAN SAVUNMA BAKANLIĞI: DEFALARCA ÇAĞRI YAPTIK, SORUMLULUK ERMENİSTANINDIR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Ermeni silahlı gruplarının muharebe mevzilerini personel ve cephaneyle güçlendirdiği, ayrıca yeni savunma hatları, siperler ve istihkam bölgeleri yaptığı, bölgeyi mayınladığı bildirildi.

Açıklamada bu yasa dışı silahlı grupların Karabağ'ın çeşitli bölgelerine uçaksavar gibi askeri teçhizat konuşlandırdıklarını ve sivil halkı silahlandırdıklarının bilindiği belirtildi.

Azerbaycan'ın defalarca Rus barış gücü birliği aracılığıyla Ermeni tarafına bu faaliyetleri durdurması için çağrı yaptığı vurgulanan metinde son dönemde Ermeni silahlı grupların yoğun muharebe eğitimi yaparak aktif hale geldiği ve yeni provokasyon hazırlığında olduğu açıklandı.

Metnin sonunda yaşanabilecek her türlü olayın tüm sorumluluğunun Ermenistan'a ait olacağının da altı çizildi.

Bir süre önce de yine yasadışı Ermeni silahlı gruplarının Karabağ bölgesindeki yerleşim yerlerinde top ve askeri teçhizat topladığını ve atış mevzileri hazırladığını gösteren görüntüler paylaşılmıştı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Ermenistan Ermeni askeri gruplar rus barış güçleri Karabağ Azerbaycan