Robert F Kennedy'yi öldüren Sirhan hakkında şartlı tahliye kararı

ABD
Robert F Kennedy'yi öldüren Sirhan hakkında şartlı tahliye kararı

ABD'nin 35'inci başkanı John F Kennedy'nin kardeşi, ABD 1968 yılında başkanlık yarışında favori olan senatör Robert F. Kennedy'yi vurarak öldüren Sirhan Sihan hakkında şartlı tahliye kararı çıkarıldı

ABD 1968 yılında başkanlık yarışında favori olan senatör Robert F. Kennedy'yi vurarak öldüren Sirhan Sihan hakkında şartlı tahliye kararı çıkarıldı. 77 yaşındaki Sirhan Sirhan, bugün şartlı tahliye kurulu önüne 16. kez çıktı.

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Diego kentindeki kurul, yapılan oylamada hükümlü Sirhan Sirhan'ın lehine karar verdi. Kennedy'nin hayatta olan iki oğlu Robert F. Kennedy Jr. ve Douglas Kennedy, Sirhan'ın tahliyesine yönelik desteklerini sundular.

Douglas Kennedy, CNN kanalına yaptığı açıklamada, Sirhan'la karşı karşıya gelmenin kendisine ağır geldiğini belirterek, "Sanırım hayatımı hem ondan hem de adından öyle ya da böyle korkarak yaşadım. Bugün onu şefkate ve sevgiye layık bir insan olarak gördüğüm için minnettarım" ifadelerini kullandı.

Öte yandan kurul şartlı tahliye önerse de kararın henüz nihai olmadığını açıkladı. Karar Kaliforniya Valisi Valisi Gavin Newsom tarafından, kamu güvenliği ile tutarlı olup olmadığı belirlenmek üzere gözden geçirilecek. Bu sürecin ise birkaç ay alması bekleniyor.

Başkan John F Kennedy'nin kardeşi olan Robert Kennedy, bir New York senatörü ve demokrat başkan adayıydı. 6 Temmuz 1968'de Los Angeles'taki Ambassador Hotel'de California ön seçimini kazandığı için zafer konuşması yaptıktan sonra Sirhan tarafından öldürülmüştü.

O zamandan beri Kennedy suikastı üzerindeki sır perdesi hiçbir zaman kaldırılamamıştı.

MARILYN MONROE'YU ÖLDÜRDÜĞÜ İDDİALARI

Los Angeles Polis Teşkilatı'nın gizli arşivine ulaşan eski polis Mike Rothmiller, yeni kitabında Marilyn Monroe'nun ölümünü anlatmış,Rothmiller, Hollywood'un efsanevi yıldızının; ABD Başkanı John F. Kennedy'nin erkek kardeşi Robert Kennedy tarafından öldürüldüğü iddia etmişti.

 

Kaynak: Haber Global TV

suikast