Reuters, Türkiye'deki 17 günlük tam kapanmadaki alkol yasağını gündemine taşıdı

Türkiye
Reuters, Türkiye'deki 17 günlük tam kapanmadaki alkol yasağını gündemine taşıdı

Koronavirüsle mücadelede yeni bir döneme girildi. Hükümet tarafından alınan tam kapanma kararının ardından 17 günlük tam kapanma süreci resmen başladı. Tartışma konusu olsan alkol satış yasağını İngiliz haber ajansı Reuters da gündemine taşıdı

Tam kapanmanın uygulanacağı 17 gün boyunca alkol satışı yapılamayacağı açıklaması tartışmalara neden oldu. İngiliz haber ajansı Reuters ise tepkiye neden olan içki yasağını gündemine taşıdı.

Reuters haber ajansının kaleme aldığı haberde, "Türk hükümetinin 17 günlük Covid-19 kapanması sırasında alkol satışını yasaklaması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dindar yaşam tarzını toplumun tüm kesimlerine dayatması olarak gören bazı seküler Türkleri kızdırdı" denildi.

Hükümetin kararının ardından vatandaşların büyük kısmının alkol stoku yaptığına dikkat çekilirken, alkol satan yerlerin önünde kuyruklar oluştuğunu aktaran Reuters, bazı süpermarketlerdeki rafların boşaldığını da belirtti. 

Haberde, "Bazıları kararın salgınla mücadeleyle ilişkisi olmadığını söylüyor ve kapanmadan camiye gidecek vatandaşların muaf tutulduğu şeklinde eleştiriyor" ifadesine yer verildi. 

Reuters’a konuşan yeni mezun bir vatandaş ise, "Bunun koronavirüsle bir alakası olduğunu sanmıyorum. Hükümetin 'şimdi yasaklayalım ki insanlar yavaş yavaş alışsın' diye düşündüğüne inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN BİR YETKİLİ: SON BİRKAÇ GÜNDE FAZLASIYLA ALKOL ALDILAR

Reuters’a konuşan ismi açıklamayan bir İçişleri Bakanlığı yetkilisi, alkol satışı yapan yerlerin zaruri yerler olmadığını söylerek, "Bunun Ramazan ayı ile ilgisi yok, insanlar son birkaç günde zaten fazlasıyla alkol satın aldılar Tekel dükkanları zorunlu ihtiyaçlar dahilinde olan bir yer değil, yasak haksız rekabeti önlüyor ve karar dini gerekçelerle alınmadı" dedi. 

Haberde, "Türkiye'yi 18 yıldır yöneten Cumhurbaşkanı, düzenli olarak dindar bir nesil yetiştirmek istediğini söylüyor ve geçmişte de vatandaşları en az 3 çocuk sahibi olmaya çağırıyordu." denildi.

Kaynak: Haber Global TV

koronavirüs tam kapanma Reuters alkol yasağı