Ranchera müziği 'Kral'ını kaybetti! Ünlü şarkıcıdan kahreden haber

Meksika 2021'de hayatını kaybeden ünlüler
Ranchera müziği 'Kral'ını kaybetti! Ünlü şarkıcıdan kahreden haber

Meksika'da "Ranchera Müziğinin Kralı" olarak bilinen ünlü şarkıcı ve yapımcı Vicente Fernandez, 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Meksika'da "Ranchera Müziğinin Kralı" olarak bilinen ünlü şarkıcı ve yapımcı Vicente Fernandez, 81 yaşında hayatını kaybetti. 

Meksika basınında yer alan haberde; Ağustos ayında çiftliğinde düşmesinin ardından hastaneye kaldırılan sanatçının, Guadahajara kentindeki bir klinikte hayatını kaybettiği aktarıldı.

SOKAK ÇALGICILIĞI İLE BAŞLAMIŞTI

Latin Amerika müziğinin, kendi türünde en önemli temsilcilerinden biri olarak kabul edilen Fernandez, kariyerine sokak çalgıcısı olarak başladı. Zamanla ülkesinin kültürel simgesi haline gelen Fernandez, 50'den fazla albüme imza atmasının yanı sıra 30'u aşkın filme de katkıda bulundu.

Fernandez'in dünya çapında 50 milyondan fazla albümünün satılması, onu bölgesel anlamda en çok bilinen Meksikalı sanatçıya dönüştürdü.

Başta Latin Grammy Ödülü olmak üzere çok sayıda ödüle layık görülen Fernandez'in ölümü, Meksika ve diğer Latin Amerika ülkelerinde büyük üzüntüyle karşılandı.

Kaynak: Haber Global TV

Meksika ölüm vefat son dakika