'Ramazan Kadirov zehirlendi' iddiası: "Rus doktorlara güvenmiyor..."

Dünya haberleri Rusya
'Ramazan Kadirov zehirlendi' iddiası: "Rus doktorlara güvenmiyor..."

Rusya lideri Vladimir Putin’e yakın isimlerden Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov’un zehirlenmiş olabileceği iddia edildi.

Rusya'nın Ukrayna işgaline en büyük desteği veren isimlerden Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov'un ciddi sağlık sorunları yaşadığı iddiası İngiliz basınında yer aldı.

Daily Mail'deki habere göre, Rusya lideri Vladimir Putin'e yakın isimlerden Kadirov son dönemde ciddi böbrek ağrıları çekiyor ve Rusya'daki doktorlara güvenmediği için Birleşik Arap Emirlikleri'nden uzman bir doktor çağırdı.

Sözcü'nün aktardığına göre, zehirlenmiş olabileceğinden endişelenen Çeçen liderin bu nedenle Putin'in geçen ay Ukrayna işgalinin yıldönümü nedeniyle düzenlediği toplantıya da katılmadığı öne sürüldü.

ÇEÇEN KOMUTAN DA ZEHİRLENMİŞTİ

Ukrayna'ya Çeçen milisleri göndererek Rus ordusuna destek veren, hatta gerekirse nükleer silah kullanılması gerektiğini bile savunan 46 yaşındaki Kadirov'a yakın isimlerden Çeçen komutan Apti Aludinov da geçen ay zehirlenerek hastaneye kaldırılmıştı. Çeçen komutana suikast girişiminde bulunulduğu iddia edilmişti.

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Vladimir Putin Ramazan Kadirov