Ramazan Kadirov, oğlunun Kuran yakan kişiyi dövdüğü görüntüyü paylaştı

Ramazan Kadirov
Ramazan Kadirov, oğlunun Kuran yakan kişiyi dövdüğü görüntüyü paylaştı
Fotoğraf: DepoPhotos

Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti'nin lideri Ramazan Kadirov, 15 yaşındaki oğlu Adam Kadirov’un, Kuranı Kerim'i yaktığı gerekçesiyle cezaevinde bulunan Nikita Juravel'i dövdüğü görüntüleri paylaştı.

Telegram hesabından görüntüleri yayınlayan Ramazan Kadirov, "İnternette hala Adam Kadirov'un, Kuranı Kerim'i yakan Nikita Juravel'i dövmesi tartışılıyor. Öyle miydi değil miydi? Dövdü ve doğru olanı yaptı. Abartmaksızın, evet, Adam'ın davranışından gurur duyuyorum" diye yazdı.

Duma milletvekili ve televizyon sunucusu Yevgeniy Popov ise bunun üzerine Telegram kanalında, "İnsanları dövmek yanlış, yasadışı. Suçlunun cezasını mahkeme verir. Sadece mahkeme...” yorumunu yaptı.

Rusya insan hakları ombudsmanı Tatyana Moskalkova, bir kişinin işlediği suç ne olursa olsun, soruşturma sırasında kanunla belirlenen kurallara göre duruşma öncesi gözaltı merkezinde tutulması gerektiğini söyledi.

Moskalkova, herhangi bir kutsal kitabın yok edilmesinin cezasız kalamayacağını, çünkü bu eylemlerin inananların duygularını incittiğini ve "toplumda etnik gruplar arası anlaşmazlık, hoşgörüsüzlük ve düşmanlık ektiğini" de söyledi.

Çeçenistan'a nakledilmişti

Nikita Juravel adlı kişi, Rusya'nın Volgograd kentinde Kuranı Kerim yaktığı için gözaltına alınmış, ardından tüm Müslümanlardan özür dilemişti.

Soruşturma komitesi, Zhuravel'in 19 Mayıs'ta Volgograd'daki katedral camisinin yakınında Kuran'ı yaktığını bildirdi.

Soruşturma komitesi, "Çeçen Cumhuriyeti sakinlerinin mağdur olarak tanınması talebiyle yapılan çok sayıda başvuru" zemininde Çeçenya'ya nakledildiğini açıkladı. Sanık 27 Mayıs'ta Grozni'ye götürüldü. (TurkRus)

Kaynak: Diğer

Ramazan Kadirov Çeçenistan Rusya