Putin'le görüşen Avusturya Başbakanı Nehammer: Görüşmemiz açık ve zorluydu

Vladimir Putin Rusya Ukrayna Savaşı
Putin'le görüşen Avusturya Başbakanı Nehammer: Görüşmemiz açık ve zorluydu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, "Görüşmemiz son derece çok net, açık ve zorluydu. Putin'le görüşmem dostluk ziyareti değildi" dedi.  Nehammer, Rusya-Ukrayna'ya savaşının başlamasından bu yana Putin ile görüşen ilk AB lideri oldu.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Rusya’nın başkenti Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. 

Nehammer, görüşmeyle ilgili şunları ifade etti:

"Putin ile görüşmemiz çok net, açık ve zorluydu. Putin'e en önemli mesajım Ukrayna'daki savaşın bitmesi gerektiği yönündeydi. Çünkü savaşta taraflar yalnızca kaybeder.

Putin'le görüşmem dostluk ziyareti değildi. Çatışmayı sona erdirmek ya da Ukrayna'daki siviller için insani gelişme sağlamak için her yolu denemiş olmak için Putin ile görüşmeyi görev bildim."

Nehammer'in sözcüsü toplantının Putin'in Moskova dışındaki resmi Novo-Ogaryovo konutunda yapıldığını söyledi. Avusturyalı Kronen Zeitung gazetesi görüşmenin yaklaşık  90 dakika sürdüğünü bildirdi.

SAVAŞTAN BU YANA BİR İLK

Nehammer, 24 Şubat'ta birliklerine Ukrayna'ya saldırma  emri vermesinden bu yana Putin ile görüşen ilk Avrupa Birliği (AB) lideri oldu. Avusturya genellikle Moskova ile Avrupa Birliği'nin çoğundan daha yakın bağlara sahip olsa da, son zamanlarda durum değişmişti.

Nehammer, Rusya'nın saldırıları konusunda Ukrayna ile dayanışmasını ifade etti ve buradaki Rus savaş suçlarını kınarken, hükümeti, Rus diplomatlarını sınır dışı ederek için diğer AB ülkelerine katıldı. 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Avusturya Başbakanı Karl Nehammer Rusya Ukrayna savaşı