Putin'in sırlarını bilen eski Kremlin koruması Gennady Lopyrev cezaevinde öldü

Rusya Hayatını kaybetti Kremlin
Putin'in sırlarını bilen eski Kremlin koruması Gennady Lopyrev cezaevinde öldü

Rüşvet suçlamasıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırılan eski Kremlin koruması Gennady Lopyrev cezaevinde öldü. Kısa bir süre önce erken tahliye için başvuran Lopyrev'in Putin'in sırlarını bildiği öne sürülüyordu.

Üst düzey bir eski Kremlin koruması olan Gennady Lopyrev'in belirsiz bir hastalık nedeniyle hapishanede öldüğü açıklandı. Daha sonra bu hastalığın lösemi olduğu iddia edildi. 

Lopyrevin' görevi nedeniyle Putin'in birçok sırrını bildiği belirtiliyordu. 

Kamu İzleme Komisyonu'ndan Viktor Boborykin, 2017'de hapis cezası almadan önce Federal Muhafız Teşkilatı'nda korgeneral olan Gennady Lopyrev'in ölümünün doğal nedenlerden kaynaklandığını duyurdu.

General olan Lopyrev, 2017 yılında rüşvet almak ve yasa dışı mühimmat bulundurmakla suçlanarak 10 yıl hapis cezası almıştı. Lopyrev suçlamaları kabul etmemişti.

Federal Koruma Teşkilatı'nda görev yaparken Putin için inşa edildiği öne sürülen Karadeniz kıyılarındaki bir uçurumun tepesindeki Gelendzhik Sarayı'nın inşaatını bizzat denetleyen kişi olan Lopyrev, ayrıca Putin'in Soçi'deki resmi konutu Bocharov Ruchei'den de sorumluydu. Loyprev'in her iki binanın da tüm ayrıntılarını bildiği belirtiliyor. Gelendzhik Sarayı'nın devletin parasıyla yaptırıldığı da öne sürülüyordu.

Basında çıkan haberlerde 69 yaşındaki Lopyrev'in sağlık sorunu olmadığı ve erken tahliye için başvuru yapmayı planladığı iddia edildi.

Lopyrev'in zehirlenerek öldürüldüğü de öne sürülüyor. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Kremlin Rusya hayatını kaybetti