Putin'e 'Rusya'ya göçmen işçi alınsın' önerisi

Rusya
Putin'e 'Rusya'ya göçmen işçi alınsın' önerisi
Fotoğraf: DepoPhotos

Rusya İş Dünyası Ombudsmanı Boris Titov, Vladimir Putin'e Güneydoğu Asya'dan gelen göçmenleri teşvik etme önerisini gündeme getirdi.

RBC gazetesi tarafından rapor edilen bu öneri, Putin'in geçen ay yaptığı bir konuşmada "Rusyalıların çıkarları göçmen akınından daha önemli" dediğini hatırlatıyor.

Titov, Rusya'nın vize uyguladığı bazı ülkelerin vatandaşlarının Rusya'ya giriş prosedürlerinin kolaylaştırılmasını önerdi. Özellikle Güneydoğu Asya ülkelerinin bu teşvik kapsamına alınmasını vurguladı.

RBC, Güneydoğu Asya ülkelerini Vietnam, Kamboçya, Laos, Myanmar, Tayland, Brunei, Doğu Timor, Filipinler, Malezya, Endonezya ve Singapur olarak sıralıyor. Bu bölgede yaşayan insan sayısı 655 milyonu aşıyor.

Boris Titov, Rus ekonomisinin büyümesini sürdürmek için eşi benzeri görülmemiş bir işgücü açığıyla karşı karşıya olduğunu belirtti. Şu anda vizeye tabi ülkelerden gelen göçmenlerin Rusya'daki göçmen nüfusunun sadece yüzde 4,49'unu oluşturduğuna dikkat çekti ve bu oranın artırılması için önlemlerin alınmasını savundu.

 

Rusya göçmen işçi rus ekonomisi