Putin: Tüm güçler Suriye'den çekilmeli!

Putin: Tüm güçler Suriye'den çekilmeli!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, RT Arapça, BAE merkezli Sky News Arabia ve Suudi Arabistan'ın Al-Arabiya yayıncıları ile yaptığı ortak röportajda, herhangi bir egemen devletin içinde yayılmış tüm güçlerin Suriye'den ayrılması gerektiğini ifade etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'nin toprak bütünlüğünün tam olarak eski haline getirilip, Şam'ın da artık Moskova'nın yardımına ihtiyaç duymadığına karar vermesi durumunda Rusya da dahil olmak üzere tüm dış kuvvetlerin geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Bu arada, Moskova'nın Suriye'deki yerleşim konusundaki tutumunun değişmediğini müttefikleri İran ile Türkiye ve ABD'ye bunun aktarıldığını belirterek, "Suriye, diğer devletlerin askeri varlığından özgür olmalı. Ve Suriye Arap Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğü tamamen eski haline getirilmelidir" dedi.

Putin dün Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin yaptığı açıklamada da, Türkiye'nin askeri operasyonu sonucunda Suriye'nin kuzeydoğusunda gözaltına alınan DAEŞ'lı teröristlerin hapishaneden kaçma olasılığı konusunda uyarıda bulunmuş, Türkiye'nin durumu kontrol altına alıp alamayacağından emin olmadığını söylemişti.

PUTİN'DEN BARIŞ PINARI HAREKATI'NA İLİŞKİN İLK AÇIKLAMA

Vladimir Putin Rusya Suriye Harekat Barış Pınarı Harekatı ABD operasyon haberler Haber Global