Putin'in sağ kolu Peskov'un eşi de koronavirüse yakalanmıştı

koronavirüs
Putin'in sağ kolu Peskov'un eşi de koronavirüse yakalanmıştı

Rusya'da Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un eşi Tatyana Navka, koronavirüsü yenerek, hastaneden taburcu edildi.

Rusya'da 12 Mayıs tarihinde Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ve eşi Tatyana Navka koronavirüs testlerinin pozitif çıkmasının ardından hastaneye kaldırılmıştı. Peskov'un eşi Navka virüsü yenmesinin ardından hastaneden taburcu edildi. Navka, yaptığı açıklamada, "Eşimin hastanedeki tedavisi iyi yönde devam ediyor. Ben hastaneden tedavi edilip taburcu edildim. Testler negatif çıktı ve artık sağlıklı birisiyim" dedi.

"EŞİM VİRÜSÜ İŞTEN GETİRDİ"

Rus medyası, Navka'nın hastalığı hafif geçirdiğini, eşi Peskov'un daha ağır geçirdiğini ifade ettiği bildirilmiş, Navka, çocuklarıyla birlikte sıkı karantina uyguladıklarını, eşi Peskov'un virüsü Kremlin'den getirdiği sonucuna vardığını ifade etmişti.

"VİRÜS KANA SUSAMIŞ"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, koronavirüsün kendi vücudunda bıraktığı hasarları Rus basınına anlatarak içinde bulunduğu durumu anlatan Peskov, "Vücudunuz da virüs kadar akciğerlerinizi tüketmeye başlıyor. Yani hormonal bir fırtına başlıyor ve bağışıklık sisteminiz virüsü yenmeye çalışıyor. İşin sonunda akciğer trombozuna da dönüşebiliyor. Virüs tam manasıyla kana susamış durumda." diyerek, Kremlin Sarayı'nda hijyen kurallarına riayet edildiğini ifade etmiş, "Tüm resmi devlet evrakları spreylerle dezenfekte ediliyor. Kremlin'de görevli kişiler birebir temastan kaçınarak farklı iletişim yollarıyla haberleşiyor ve kişisel hijyene önem veriyor. Büyük toplantılar yapılmıyor ve kimse kimsenin çalışma ofisine girmiyor" şeklinde konuşmuştu. 

Öte yandan Rusya Başbakanı Mihail Mişustin geçtiğimiz haftalarda koronavirüse yakalanmış tedavisini ardından virüsü yenerek, görevine geri dönmüştü.

Rusya'da toplam korona virüs vaka sayısı 317 bin 554'e, hayatını kaybedenler ise 3 bin 99'a yükseldi.

Tatyana Navka koronavirüs testi Dmitriy Peskov Rusya Kremlin haberler