Putin'den Esad'a ilginç öneri: Trump'ı Suriye'ye davet edin

Putin'den Esad'a ilginç öneri: Trump'ı Suriye'ye davet edin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretinden hemen önce Suriye'ye yaptığı ziyarette ilginç bir detay ortaya çıktı. Putin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile şakalaşarak Trump'ı Şam'a davet etmesini söylediği öğrenildi

TürkAkım Projesi Açılış Töreni'ne katılmak üzere İstanbul'da bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ziyareti öncesi dün Suriye'nin başkenti Şam'a sürpriz ziyaret gerçekleştirmiş, Suriye'nin başkenti Şam'da Müslümanların inanışına göre Hz. İsa'nın kıyamete yakın yeryüzüne ineceği Ak Minare'nin yer aldığı Emevi Camii'ni Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile ziyaret etmişti. 

Rossiya-1 televizyonunda sunulan 'Moskova.Kremlin.Putin' programında, Rusya ve Suriye liderlerinin Şam'da bulunan en eski Rum Ortodoks kiliselerinden biri olan Aziz Meryem Katedrali'ndeyken yaptıkları görüşmenin bir parçası yayınlandı. Liderlerin Hristiyanlık'a Şam'ın kapısında geçtiği kabul edilen Tarsuslu Aziz Pavlus (St. Paul) hakkında konuştuğu ifade edildi. 

Efsaneye göre Aziz Pavlus'u, Şam'a giderken gökyüzünden gelen parlak bir ışık kör etti, o anda karşısına çıkan Hz. İsa, yeniden görmeye başlaması için doğrudan piskoposun evine giden yolu takip etmesini söyledi.

Görüşmenin bir anında Beşar Esad, "Eğer Trump bu yoldan gelirse, onun da her şeyi normalleşir" diye şaka yaptı. Putin ise Suriye liderinin şakasına karşılık olarak, "Düzelir, düzelir. Siz davet edin, o gelir" diye konuştu.

Ardından Beşar Esad, ABD yönetimini kabul etmeye hazır olduğunu ifade etti, Putin ise bu sözleri Trump'a ileteceğine söz verdi.

Vladimir Putin Rusya Suriye Beşar Esad Donald Trump