Putin böyle duyurdu: Bizim için ölüm kalım meselesi

AJANS BİZİM
Rusya Ukrayna
Putin böyle duyurdu: Bizim için ölüm kalım meselesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da "yaşananların Rusya için bir ölüm kalım meselesi" olduğunu, Batı'nın ise sadece "kendi taktiksel pozisyonunu geliştirmeye çalıştığını” söyledi.

Rossiya 1 televizyonuna bugün bir demeç veren Putin, hem Ruslar hem de yabancılar için "Rusların ruh halini anlamanın, Ukrayna'da olup bitenlerin Rusya için ne kadar hassas ve önemli olduğunu anlamanın önemli olduğunu” belirtti.

Gazeteci Pavel Zarubin tarafından sosyal ağlarda yayınlanan röportajdan bir alıntıya göre, Putin, "Batı için bu, taktiksel pozisyonlarında bir gelişme. Ama bizim için, bu bizim kaderimiz, bu bir ölüm kalım meselesi" dedi.

Rusya Devlet Başkanı, muhafazakârlar arasında çok popüler olan Amerikalı sunucu Tucker Carlson ile yaptığı son röportaja atıfta bulunarak, Rusya'nın nasıl düşündüğünün yurtdışında anlaşılabilmesinin önemli olduğuna dikkat çekti.

Vladimir Putin'in Şubat 2022'de Ukrayna'daki Rus saldırısının başlamasından bu yana Batılı bir medya kuruluşuna verdiği ilk röportaj olan bu mülakat büyük ilgi gördü. Batı medyasının görmezden gelmeye çalıştığı röportaj, X üzerinde 200 milyondan fazla kez görüntülendi.

Vladimir Putin, iki saatten fazla süren ve Amerikalı ve Avrupalılara yönelik olan bu röportajda, Rusya'nın Ukrayna'da yenilgiye uğramasının "imkansız" olduğu konusunda ısrarlı olurken, Batı ile "diyaloğa" hazır olduğunu belirtmişti.