Portekizli futbolcu Ronaldo'dan koronavirüs açıklaması

koronavirüs corona virüs
Portekizli futbolcu Ronaldo'dan koronavirüs açıklaması

İtalya Serie A ekiplerinden Juventus'un, savunma oyuncusu Daniele Rugani'de koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklamasının ardından gözler takımdaki diğer futbolculara çevrildi. Yıldız futbolcu Ronaldo duygusal bir açıklama yaptı

Juventus'un Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, takım arkadaşı Daniel Rugani'de koronavirüs çıkmasını gerekçe göstererek İtalya'ya geri dönmeyeceğini kulübe bildirdi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz günlerde felç geçiren annesi için Portekiz'e giden Ronaldo, takım arkadaşında koronavirüs çıktığı haberini almasının ardından İtalya'ya dönmeyeceğini ve Portekiz'de kişisel karantinada kalacağını kulübe bildirdi. 

Serie A'da maçlar 3 Nisan'a kadar ertelenmişti. Ancak Portekizli süperstar kararından vazgeçmezse, 17 Mart'ta İtalya'da Olimpik Lyon'la oynanacak olan Şampiyonlar Ligi son 16 Turu rövanş maçında Juventus'u yalnız bırakacak. 

Pazar günü Inter'i 2-0 yenen Juventus'ta, maçta forma giymeyen ve sonrasında koronavirüs teşhisi konan Rugani, Ronaldo'nun da yer aldığı soyunma odasında böyle görüntülenmişti. 

RONALDO'DAN DUYGUSAL AÇIKLAMA

Dünya çok kritik günlerden geçiyor. Bu açıklamayı size bir futbolcu olarak yazmıyorum. Bu yazıyı bir oğul, bir baba, son günlerde tüm dünyayı etkileyen bir insan olarak yazıyorum.

Hepimizin Dünya Sağlık Örgütü'nün ve ülke yönetimlerinin tavsiyelerine uymamız gerekiyor. Bu çok önemli.  

İnsan hayatını korumak her şeyden daha değerli. Yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı diliyorum. Dualarım takım arkadaşım Daniele Rugani gibi bu virüsle savaşanlarla birlikte. Bu hastalıkla savaşan tüm sağlık profesyonellerine desteğimi sürdüreceğim. 

Cristiano Ronaldo Juventus Daniele Rugani koronavirüs