Polisin 60'tan fazla kurşunla öldürdüğü siyahi gencin vurulma anları ortaya çıktı!

ABD haberler

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ohio eyaletinde, 25 yaşındaki siyah gencin polis tarafından 60'tan fazla kurşunla vurularak öldürüldüğü görüntüler yayınlandı. Şoke eden görüntüler polis vücut kamerasına böyle yansımış.

Polislerin vücut kamerasından alınan videoda, Akron kenti polisi tarafından paylaşılan video kayıtta, en az 5 polisin arabasını bırakıp kaçan Jayland Walker’a şarjörleri boşalıncaya kadar ateş ettiği görüldü.

Ekiplerin takip ettiği Walker'ın, bir süre sonra aracını sağa çektiği ve koşarak uzaklaştığı görülüyor. Vurulduğu anda peşinden koşan polislere sırtı dönük olan siyahi gencin karşı ateş açtığına dair kanıta rastlanmadı.

NE OLMUŞTU?

Akron Polis Departmanına göre, 27 Haziran'da Jayland Walker, polis tarafından trafik ihlali nedeniyle durdurulmuş, kovalamaca esnasında polislerin silahından çıkan 90'dan fazla kurşundan en az 60'ının siyahı gence isabet ederek ölümüne sebep olmuştu.

Ailenin avukatı Bobby DiCello, Walker'ın vücuduna, yüzü dahil 60 kurşunun isabet ettiğini, buna rağmen hastaneye kaldırıldığında ellerinin arkadan kelepçelenmiş olduğunu kaydetmişti.

Kaynak: Haber Global TV

ABD ırkçılık Ohio