Pentagon'dan "Suriye" açıklaması: Askerlerimizi çektik

Pentagon'dan "Suriye" açıklaması: Askerlerimizi çektik

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yapacağı Güvenli Bölge Harekatı'na ilişkin yazılı açıklama yapan Pentagon "Askerlerimizi güvenlikleri için olası operasyon bölgesinden çektik" ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jonathan Hoffman, yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Amerikan askerlerinin olası operasyon bölgesinden çekildiğini kaydetti.

"TÜRKİYE TEK TARAFLI HAREKET ETMEYİ SEÇTİ"

Pentagon açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı:

"Ne yazık ki, Türkiye tek taraflı hareket etmeyi seçti. Sonuç olarak, ABD kuvvetlerini, güvenliklerini sağlamak için Suriye'nin kuzeyindeki olası Türk operasyonun rotasının dışına çıkardık. Şu anda Suriye'deki kuvvet varlığımızda hiçbir değişiklik yapmadık." denildi.

Açıklamasında, "Maalesef Türkiye tek taraflı hareket etmiştir" ifadeleri kullanan Hoffman, Trump'ın bölgeden asker çekme kararını, son birkaç güne kadar Savunma Bakanı Mark Esper ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley ile haberleşerek verdiği bilgisini paylaştı.

ESPER NE DEMİŞTİ?

Bakan Esper, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bakanlık, Suriye'nin kuzeydoğusuna bir Türk operasyonunu onaylamıyor. Türkiye'ye, bölgeye ve ötesine olası eylemlerin istikrarsızlaştırıcı sonuçlarını hatırlatmak için diğer NATO müttefikleri ve koalisyon ortaklarımızla birlikte çalışacağız" ifadelerini kullanmış, ardından paylaşımını silmişti. 

PENTAGON DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ?

Pentagon'dan yapılan açıklamada ise "Bakan Esper ve Genelkurmay Başkanı Milley, Türk mevkidaşlarına tek taraflı adımların Türkiye için risk teşkil edeceğini ifade ettiler. Başkan'ın da ifade ettiği üzere Türkiye diğer Avrupa ülkeleriyle birlikte ABD öncülüğündeki operasyonlarda ele geçirilen DEAŞ savaşçılarından sorumlu olacaklar" denilmişti.

son dakika son dakika haber pentagon Suriye türkiye