Paris Olimpiyatları'nda madalya skandalı: "Savaşa gidip dönmüş gibi duruyor"

2024 Paris Olimpiyatları Dünya haberleri

Paris Olimpiyatları'na katılan Amerikalı bir kaykaycı, kazandığı bronz madalyanın yalnızca 10 gün içinde ciddi şekilde değiştiğini söyledi. Paslı bir görüntüye kavuşan madalyanın fotoğraflarını paylaştı. Organizatörler harekete geçti, başarılı kaykaycıya yeni madalya verileceği duyuruldu.

Olimpiyatlarda kazandığı bronz madalya yalnızca 10 günde paslandı, Amerikalı kaykaycı isyan edince organizatörler devreye girdi.

Her şey Nyjah Huston'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşımla başladı. Huston, "Olimpiyat madalyaları yeniyken harika gözüküyor ama düşündüğünüz kadar kaliteli değiller" dedi. Hafta sonu boyunca madalyayı taktıktan sonra hemen yıprandığını fark ettiğini anlatan Huston "Madalya savaşa gidip dönmüş gibi görünüyor" yorumunu yaptı.

ABD'li kaykaycının paylaşımı kısa sürede geniş yankı uyandırınca organizatörler devreye girmek zorunda kaldı. Atlete hasar gören madalyanın yerine yenisinin verileceği duyuruldu. Paris Olimpiyatları'nda verilen altın, gümüş ve bronz madalyaların merkezinde, Eyfel Kulesi'nden alınan altıgen şekilli demir parçaları yer alıyor.