Pakistan'da eğitime "hava kirliliği" engeli: Okullar 2 gün tatil edildi

Pakistan Dünya haberleri
Pakistan'da eğitime "hava kirliliği" engeli: Okullar 2 gün tatil edildi

Pakistan'ın Pencap eyaletinde, hava kirliliğinin yüksek düzeyde olduğu bölgelerde tüm okul, kolej ve üniversitelerde eğitime 2 gün ara verildiği açıklandı. Bölgedeki vatandaşlardan hava kirliliğinden korunmaları için maske takmaları istendi.

Pakistan'ın Pencap eyaletindeki bazı bölgelerde, hava kirliliği nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi. 

Geo News televizyonundaki habere göre, yetkililer, Pencap genelinde devam eden hava kirliliğine karşı çeşitli önlemler aldı.

Pencap Geçici Hükümet Başbakanı Muhsin Nakvi; Lahor, Gujranvala, Faysalabad, Multan, Sahival ve Sargoda bölgeleri için alınan önlemlerle ilgili bilgi verdi.

Nakvi, hava kirliliğinin yüksek düzeyde olduğu söz konusu bölgelerde tüm okul, kolej ve üniversitelerde eğitime 2 gün ara verildiğini duyurdu.

Dükkanların ve restoranların 24 ve 25 Kasım'da 15.00'ten sonra açılacağını belirten Nakvi, 26 Kasım'da ise tüm iş yerlerinin kapalı olacağını kaydetti.

Nakvi, hava kirliliğinden korunmaları için vatandaşlardan maske takmalarını istedi.

19 Kasım'da hava kirliliğinin yüksek olduğu bölgelerde 1 hafta süreyle maske takma zorunluluğu getirilmişti.

Yetkililer, Lahor'da 28 ve 29 Kasım'da yapay yağmur oluşturulması için gerekli hazırlıkların başladığını açıklamıştı.

YUNANİSTAN'DA ANA MUHALEFET PARTİSİ SYRIZA'DAN İSTİFALAR DEVAM EDİYOR

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Dimitris Papadimulis, ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak'tan (SYRIZA) istifa kararı aldığını duyurdu.

Papadimulis, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, partisinden ve Avrupa Parlamentosu Grup Başkanlığı görevinden ayrıldığını belirtti.

Ayrılık kararının tamamen siyasi olduğunun altını çizen Papadimulis, SYRIZA'nın Stefanos Kaselakis liderliğinde düşüşe geçtiğini ifade etti.

Papadimulis, Avrupa solunun fikir ve değerlerini desteklemeye devam edeceğini kaydetti.

Yunanistan'da 2'si Türk 9 milletvekili, 23 Ekim'de ana muhalefet partisi SYRIZA'dan istifa etmişti. Efi Ahçioğlu, Sia Anagnostopulu, Nasos İliopulos, Dimitris Canakopulos, Meropi Cufi, Theano Fotiu, Aleksis Hariçis'in yanı sıra SYRIZA'nın Batı Trakya Türk Milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Özgür Ferhat da partiden ayrılmıştı.

Milletvekilleri yaptıkları açıklamada, mayıs ve hazirandaki genel seçimlerin Yeni Demokrasi Partisini güçlü şekilde iktidara getirdiğine dikkati çekerek, ülkedeki siyasi eksenin sağa ve aşırı sağa kaydığı uyarısında bulunmuştu.

Açıklamada, SYRIZA'nın yeni lideri Stefanos Kaselakis için "Demokratik şekilde seçildi ancak antidemokratik şekilde yoluna devam ediyor. Partiyi parçalıyor." değerlendirmesinde bulunulmuştu.

Kaynak: AA