Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'a suikast girişimi

Dünya haberleri Pakistan

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han, konvoyuna yönelik silahlı saldırıda yaralandı. Saldırganın olay yerinde yakalandığını bildirdi. Han'ın vurulama anı görüntüsü de ortaya çıktı.

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han, ülkenin Pencap eyaletinin Vezirabad bölgesinde suikast girişimine uğradı. Konvoyuna ateş açılan İmran Han, bacağından vuruldu.

Pakistan Adalet Hareketi (PTI) partisinden yapılan açıklamada, Vezirabad'da Han'ın konvoyuna kimliği bilinmeyen kişiler tarafından ateş açıldığı ifade edildi.

Saldırıda Han'ın sağ bacağından hafif şekilde yaralandığı ve tedavi için hastaneye kaldırıldığı belirtilen açıklamada, açılan ateşte başka kişilerin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

PTI'nin üst düzey yetkililerinden Azhar Mashwani, saldırganın olay yerinde yakalandığını bildirdi.

SALDIRDAN: SADECE İMRAN HAN'I ÖLDÜRMEK İSTEDİM 

Pakistan basından yer alan haberlere göre; İmran Han'ı yaralayan saldırganı yalnız hareket ettiğini, amacının Han'ı öldürmek olduğunu söyledi.

Saldırgan, "İmran Han, insanları yanlış yönlendiriyordu. İzlemeye dayanamadım ve bu yüzden onu öldürmek istedim. Onu öldürmek için elimden geleni yaptım. Sadece İmran Han'ı öldürmek istedim, başkasını değil" dedi.

VURULMA ANI KAMERADA 

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN'DAN KINAMA

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, İmran Han'a yönelik silahlı saldırının 'şok edici, endişe verici, utanç verici ve korkakça' olduğunu söyleyerek olayı kınadı.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ise şiddetin siyasette yeri olmaması gerektiğini söyledi. Şerif, "PTI başkanının erken iyileşmesi için dua ediyorum. Siyasette şiddetin yeri yoktur. Silahlı saldırıya ilişkin Pencap eyalet hükümetine soruşturma ve güvenlik için gerekli tüm destek verilecek" ifadelerini kullandı. 

İMRAN HAN HÜKÜMETİ NİSAN AYINDA DÜŞMÜŞTÜ

Han, koalisyon hükümetinin erken seçim ilan etmediği gerekçesiyle 28 Ekim'de Lahor'dan İslamabad'a yürüyüş başlatmıştı.

Pakistan'da parlamentoda 10 Nisan'da yapılan güven oylamasında 174 "hayır" oyuyla İmran Han hükümeti düşmüştü.

Ülkede, 3 dönem başbakanlık yapan Navaz Şerif'in kardeşi Şahbaz Şerif, 11 Nisan'da Mecliste düzenlenen seçimde 174 oyla salt çoğunluğun desteğini alarak başbakan seçilmişti.

 

Kaynak: Haber Global TV

İmran Han Pakistan Pencap son dakika