Pakistan'daki tren yangınında kimlik belirleme çalışmaları sürüyor

Pakistan'daki tren yangınında kimlik belirleme çalışmaları sürüyor

Pakistan'ın Liyakatpur kenti yakınlarında patlamanın ardından üç vagonu alev alan trende hayatını kaybeden 74 kişinin kimlik belirleme çalışmaları sürüyor.

Pakistan'da son 14 yıl içerisinde meydana gelen en feci tren yangınında hayatını kaybeden şahısların kimlik belirleme çalışmaları sürüyor. Yanan cesetlerin yakınları tarafından tanınması neredeyse imkansız. Bu kapsamda tanıdıklarını belirlemeye çalışanlar çok zorlandıklarını ve tanıyamadıklarını belirtti.

Rahim Yar Han Arama Kurtarma Birimi Başkanı Bakir Hüseyin, ölü ve yaralılar arasında kısmen ve tamamen yananların bulunduğunu, ölenlerin bir kısmının tanınamaz hale geldiği için kimliklerinin DNA analiziyle belirleneceğini ifade etti.

Pakistan'daki tren yangınında kimlik belirleme çalışmaları sürüyor - Resim : 1

YOLCULAR: TREN 20 DAKİKA DURMADI

Faciadan sağ kurtulan yolcuların bir kısmı trenin patlamanın ardından yaklaşık 20 dakika boyunca durmadığını söyledi.

Faciada hasar görmeyen vagonlardan birinde iki çocuğu ve eşiyle seyahat ettiğini söyleyen Gulam Abbas, "Bizim vagonumuzda bile insanlar panikle dışarı atladı. Sonradan öğrendik ki çoğu ölmüş. Tren ise neredeyse 20 dakika sonra durabildi." dedi. 

Trenin makinisti Ahmed Han ise imdat freninin çekilmesiyle treni durdurduğunu belirterek, "İmdat freninin çekilmesiyle tren 3 dakika içinde durdu. Frenlerde hiçbir sorun yoktu. Makinistlik hayatımın en zor anlarıydı." ifadesini kullandı. 

Yolcuların trenin geç durmasına ilişkin iddialarını da soruşturmaya dahil eden Pakistan Demiryolları, fren hatası olup olmadığını da kontrol edecek.

TREN YANGINI

Ülkenin güneyindeki Karaçi'den kuzeyindeki Ravalpindi'ye giden Tezgram Ekspresi'nde, Rahim Yar Han kentinin Liyakatpur ilçesi yakınlarında bir patlamanın ardından yangın çıktığını bildirilmiş, patlamaya yolcuların yanlarında taşıdıkları, kahvaltı hazırlamak için kullandıkları "kamp ocağı" olarak bilinen iki küçük tüpün neden olduğu belirtilerek trendeki yolculardan bazılarının patlama sonrasında ve yangın sırasında panikle trenden atladıkları için hayatını kaybettikleri ifade edilmişti.

Pakistan haberler