Pakistan'da tartışmalı aşı kararı: Yaptırmayanın telefonu kapatılacak

Pakistan koronavirüs
Pakistan'da tartışmalı aşı kararı: Yaptırmayanın telefonu kapatılacak

Bugüne dek 10 milyon 180 binin üzerinde kişiye koronavirüs (Kovid-19) aşısının yapıldığı Pakistan'da yetkililer aşı yaptırmayanların telefon hatlarını kapatmak istiyor. Karar ise tartışmalara neden oldu

En son 22 Mayıs’ta 4 binin üzerinde vaka kaydedilen Pakistan'da o tarihten bu yana günlük vaka sayıları azalma eğilimi gösterirken, ülkede bugüne dek 10 milyon 180 binin üzerinde kişiye Kovid-19 aşısı yapıldı. Hükümet, yıl sonuna kadar 70 milyonun üzerinde vatandaşı aşılamayı hedefliyor.

Ancak koronavirüs aşısı yaptırmak istemeyenlere karşı aykırı bir çözüm geldi. Pencap eyaletinde aşılanma oranını artırmak için aşı olmayı reddedenlerin cep telefonlarının bloke edileceği bansına yansıdı. 

Pencap eyalet yetkilileri, koronavirüs aşısı olmayı reddeden vatandaşların kullandıkları cep telefonlarının bloke edilerek devre dışı bırakılacağını açıkladı.

Pencap Sağlık Departmanı Sözcüsü Hammad Raza, "Başlangıçta bu sadece bir öneriydi, ancak insanlar aşı olmakta çok tereddüt ettiler ve bu yüzden karar uygulamaya sokuldu" dedi.

Sind eyaletinde de gelecek aydan itibaren aşı olmayan memurlara maaş verilmemesi kararı alındı.

Kaynak: Haber Global TV

Pakistan koronavirüs