"Özel askeri operasyon" demişlerdi: "Şimdi savaşa dönüştü"

Haber Merkezi
Rusya Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna

Rusya daha önce özel askeri operasyon ifadesini kullandığı Ukrayna'daki işgal için ilk kez "savaş" dedi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Batı'nın müdahalesi nedeyiyle bu bizim için bir savaşa dönüştü" ifadelerini kullandı.

Rusya, Ukrayna'daki saldırıları için iki yılı aşkın süredir kullandığı resmi dili değiştirdi. İşgali daha önce "özel askeri operasyon" olarak tanımlayan Kremlin, ilk kez "savaş" ifadesini kullandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, bir basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Batı'nın müdahalesi ve Ukrayna'ya verilen destek nedeniyle, Rusya'nın kendisini savaşta gördüğünü söyledi. "Savaş halindeyiz. Özel bir askeri operasyon olarak başlasa da, kolektif Batı'nın çatışmaya doğrudan katılım düzeyini giderek artırması nedeniyle bu bizim için bir savaşa dönüştü" ifadelerini kullandı.

Kremlin 24 Mart 2022'den beri Ukrayna'ya yönelik saldırılarını, komşusunun silahsızlaştırılması ve Nazilerden arındırılmasına yönelik özel askeri operasyon olarak tanımlıyordu. Peskov, bunun yasal olarak hala bir askeri operasyon olduğunun altını çizdi. Durumun fiilen bir savaşa dönüştüğünü belirtti.

Analistlere göre bu psikolojik bir sınır. Moskova yönetiminin, bu dil değişikliğiyle seferberlik benzeri savaş kararları almakta daha fazla hareket alanına sahip olabileceği belirtiliyor.