OpenAI CEO'sundan yapay zeka riskleri yorumu: "Ne olacağını kesin olarak söyleyemeyiz"

LONDRA/AA
Teknoloji Haberleri Yapay Zeka Dünya haberleri Gündem haberleri İsviçre
OpenAI CEO'sundan yapay zeka riskleri yorumu: "Ne olacağını kesin olarak söyleyemeyiz"

OpenAI'ın Üst Düzey Yöneticisi Altman, yapay zeka teknolojisinin "muazzam faydaları" olduğunu belirtti. Altman, teknolojinin riskleri konusunda "Ne olacağını kesin olarak söyleyemeyiz" diye konuştu.

Yapay zeka uygulaması ChatGPT'yi geliştiren OpenAI'ın Üst Yöneticisi (CEO) Sam Altman, yapay zekanın "muazzam faydaları" olduğunu ancak potansiyel riskler konusunda dikkatli olunmamasının "çok kötü" sonuçlar doğurabileceğine dikkati çekti

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında katıldığı oturumda konuşan Altman, yapay zekaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yapay zekanın geleceğiyle ilgili "endişeler" konusundaki soruya, "teknolojinin çok güçlü olduğu" cevabını veren Altman, "Tam olarak ne olacağını kesin olarak söyleyemeyiz." dedi.

Altman, yapay zekanın "muazzam faydaları" olduğunu ancak potansiyel riskler konusunda dikkatli olunmamasının "çok kötü" sonuçlar doğurabileceğine dikkati çekerek, "Bu nedenle insanların bu konuda endişeli olmaları hoşuma gidiyor." ifadelerini kullandı.