Online ayin yapan Papa, rahiplere 'virüslü hastaları ziyaret edin' dedi

Online ayin yapan Papa, rahiplere 'virüslü hastaları ziyaret edin' dedi

İtalya özelinde ve dünyada hızla yükselmekte olan koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle pazar günü duasını internet üzerinden canlı yayınlayan Papa Francis, rahiplere dışarı çıkıp hastaları ziyaret etmelerini önerdi

Her pazar günü Aziz Petrus Meydanı'nına açılan pencereden halka seslendiği pazar duasını (Angelus Duası), koronavirüs salgınından dolayı internet üzerinden yayınlayan Papa Francis, Aziz Petrus Meydanı'na yerleştirilen ekranlardan ve internet üzerinden takip edilmişti.

Pazar duasında İdlib ve Kovid-19'dan etkilenenler için dua eden Papa, duasının son bölümünde pencereye çıkarak, meydandakileri selamladı.

Papa Franciscus, her çarşamba Vatikan'da genel kabul oturumu düzenliyor ve dünyanın pek çok yerinden gelen inananları ağırlıyor. Papa'nın geçtiğimiz haftaki ayinde sık sık öksürüp, burnunu sildiği gözlenmiş, koronavirüs iddialarına neden olmuştu. Papa'nın soğuk algınlığı rahatsızlığı geçirdiği ifade edilmiş, kabulde çok sayıda kişiyle yakın şekilde temas ettiği kaydedilmişti. 

PAPA'DAN İLGİNÇ ÖNERİ

in'den sonra virüsün en fazla etkilendiği İtalya'da vaka sayısı 9 bin 172 kişi, ölü sayısı ise 463 olarak bildirildi. Roma'da bulunan Vatikan Şehir Devleti'nde ise 1 kişinin koronavirüs'e yakalandığı belirtildi. Tüm gelişmeler sonrası İtalya'da ülkede serbest dolaşımı sınırlandırıldı ve bütün ülke 'kırmızı bölge' ilan edildi.

Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa Francis ise bugünkü ayin sırasında ilginç bir çağrı yaptı. Papa Francis, rahiplere dışarı çıkmalarını ve hastaları ziyaret etmelerini, destek olmalarını önerdi. Dünyadan ise pek çok kişi Papa Francis'in bu çağrısına tepki gösterdi.  

Papa Francis İtalya karantina koronavirüs