Önce Trump, ardından kızı Ivanka reklam yaptı, tepki yağdı

Önce Trump, ardından kızı Ivanka reklam yaptı, tepki yağdı

ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı ve Beyaz Saray Danışmanı Ivanka Trump, resmi Twitter hesabında tıpkı babası gibi Goya markasının reklamını yapan Ivanka'nın bu hareketi tepkilere neden oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, Instagram hesabından ünlü Amerikan yiyecek firması Goya'nın reklamını paylaşıp "Goya'yı Seviyorum" yazdı. Trump bu paylaşımdan sonra dün de Beyaz Saray'daki ünlü oda Oval Ofis'teki masasının üzerine Goya marka ürünleri koyarak ve baş parmaklarını kaldırarak bir fotoğraf daha paylaştı.

 

ARDINDAN IVANKA PAYLAŞTI

Bu paylaşımlar Trump'ın kızı ve aynı zamanda danışmanı olarak görev yapan Ivanka Trump tarafından da tekrarlanınca tepkiler büyüdü. Twitter hesabında tıpkı babası gibi Goya markasının reklamını yapan Ivanka'nın bu hareketi tepkilere neden oldu. Bir çok kişi Goya markasını boykot etme kararı aldı. Trump, fotoğrafla birlikte, "Goya'ysa mutlaka iyi olmalı" mesajını yazdı. Ivanka aynı sözü Goya markasının sahibi İspanyol kökenli bir Amerikalı olduğu için İspanyolca da yazdı.Tepkilerin en büyük sebebiyse ABD yasalarına göre devlet görevlilerinin herhangi bir firmanın ürününün reklamını yapmasının kesinlikle yasak olması. Trump ve kızı, bu kurala aldırış etmedi. 

 

TEPKİ YAĞDI

Trump karşıtlarından biri olan ABD Tepsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez konuyla ilgili tweet atarak "Eğer Trump'sa mutlaka satılmıştır" ifadesini kullandı. Latin kökenli Cortez paylaşımını İspanyolca olarak da yazdı ve kanatlanıp uçan para emojisi kullandı.

Ünlü televizyoncu ve blogger Perez Hilton ise Ivanka'nın eline babasıyla ilgili yazılan ve gündeme oturan Mary Trump'ın yeni çıkan kitabını koyarak "Peki şimdi Ivanka Trump bütün etik kuralları çiğnemiş olmuyor mu?" ifadesini kullandı.

 

Donald Trump Ivanka Trump Goya reklam Beyaz Saray haberler