Ölüm sayılarını yüzde 50 daha az gösteren Vali Cuomo'dan şaşırtan kitap: Pandemide nasıl lider olunur?

Ölüm sayılarını yüzde 50 daha az gösteren Vali Cuomo'dan şaşırtan kitap: Pandemide nasıl lider olunur?

8 kadının ortaya attığı cinsel taciz iddiaları nedeniyle hakkında azil soruşturması açılmasına karar verilen New York Valisi Andrew Cuomo'nun kaleme aldığı "Amerikan Krizi: Covid-19 Pandemisinde Liderlik Dersleri" kitabından 5 milyon doların üzerinde para kazanması bekleniyor

New York Valisi Andrew Cuomo, kimsenin Covid-19 testine ulaşamadığı bir dönemde kendisine ve ailesine devlet imkanlarıyla test yaptırdığı iddiasıyla gündeme gelmiş, 2020 yılının Mart ayının sonlarına doğru Cuomo ve ailesine test yapılırken, test yaptıranlar arasında Cuomo’nun kardeşi aynı zamanda CNN’de anchorman olarak görev yapan Chris Cuomo ve ailesinin de yer aldığı anlaşılmıştı. Cuomo’nun annesi ve kız kardeşlerinden en az birinin de devlet imkanlarıyla test yaptırdığı ifade edilmişti.

Söz konusu dönemde pek çok New Yorklu bir şekilde virüs ile temaslı olsa da teste erişme imkanı bulamıyor sağlık görevlileri tarafından kendilerine verilen karantina talimatlarına uyuyorlardı.

BAKIMEVLERİ SKANDALINDA DA ADI GEÇTİ

New York Başsavcılığının 28 Ocak’ta yayımladığı 76 sayfalık raporda eyaletin sağlık departmanı, bakımevlerindeki Kovid-19 ölümlerini yüzde 50'ye varan oranda az göstermekle eleştirilmiş, New York’taki bakımevlerinde başlatılan incelemeler sonucunda, sağlık departmanının 8 bin 500 civarında gösterdiği Kovid-19 bağlantılı ölüm raporuna rağmen 15 binden fazla can kaybının tespit edildiği kaydedilmişti. Cuomo yönetimi bakımevi sakinleri ve aileleri tarafından salgını daha fazla yayma ve ölümlere neden olmakla eleştirilmişti.

'PANDEMİDE LİDERLİK DERSLERİ'

Hal böyleyken, adı son 1 yıl içinde peş peşe taciz, aşı ve bakımevlerindeki ölüm skandallarına karışan New York Valisi'nin 'Amerikan Buhranı: Koronavirüs Pandemisinde Liderlik Dersleri' kitabı da oldukça şaşırttı. 

225 bin dolar maaşı olan Cuomo'nun Penguin Random House yayınevi ile yaptığı sözleşmenin 3,12 milyon dolar kazandırdığı belirtilirken, ve kıdemli danışmanı Rich Azzopardi, iki yıl içinde 2 milyon dolar daha ödeneceğini ifade etti. Yayınevi dünyasında ise bu rakam şok etkisi yarattı, zira yalnızca birkaç bin basılı kitap için bu rakamın oldukça astronomik olduğu belirtildi.

Cuomo'nun kitabının 50 bin baskısının satıldığı söylense de, bir yayınevinin 50 bin baskıya karşılık yatırımından kar etmesinin olanaksız olduğu da görüşler arasında... 

Azzopardi aynı zamanda Demokrat valinin salgının tedavisi ve aşılama çalışma için kitap anlaşmasından elde ettiği gelirden 500 bin dolar bağışladığını ve kalan parayı üç kızı arasında paylaştırdığını öne sürdü. 

Ancak adı skandallarla anılan Cuomo'nun kitabının 'geliştirilmesi ve tanıtımı' için devlet kaynaklarını kullanıp kullanmadığının araştırılması talebinde bulunulurken, New York Valisi Cuomo'nun pandemi sırasında 'liderlik' hakkında yazdığı kitap, bakımevlerinde hayatını kaybeden kişi sayısının yayınlanmasının geciktirilmesinin üzerine büyük tepkilerle karşılaştı. 

Cumhuriyetçi Parti'nin New York Eyaleti Komitesi Başkanı Nick Langworthy, kitap anlaşmasının 'iğrenç' olduğunu söyleyerek, kazannılan paranın her kuruşunun salgında hayatını kaybedenlerin ailelerine bağışlanması gerektiğini savunup, "Salgın sırasında yaptıkları onu ülke çapında rezil biri haline getirdi" sözleriyle eleştirdi. 

Eski ABD Başkanları'ndan Bill Clinton'un otobiyografi geliri 15 milyon dolarken, Barack ve Michelle Obama yazdıkları kitaplar için 65 milyon dolarlık sözleşme imzaladı. 

Kaynak: Haber Global TV

New york Andrew Cuomo Pandemi