Olimpiyatlardan zorla gönderilmek istendi, madalyasını satacak!

Olimpiyatlar Tokyo 2020
Olimpiyatlardan zorla gönderilmek istendi, madalyasını satacak!

Ülkesini olimpiyatlarda temsil etmek için Tokyo'ya giden, ancak teknik ekibi eleştirdiği için Belarus'a geri gönderilmek istenen atlet Krystina Tsimanouskaya, 2019 Avrupa Olimpiyatları'nda kazandığı gümüş madalyayı açık artırmaya çıkardı

Belaruslu atlet Krystina Tsimanouskaya 2019 Avrupa Olimpiyatları'nda kazandığı gümüş madalyayı açık artırmaya çıkardığı ve 18 Ağustos'a kadar sürecek olan artırmadan elde edilen gelirin Belaruslu sporculara destek için Belarus Spor Dayanışma Vakfı'na aktarılacağı belirtildi.

Olimpiyatlardan zorla gönderilmek istendi, madalyasını satacak! - Resim : 1

Ülkesini temsil etmek için bulunduğu Tokyo Olimpiyatları'nda teknik ekibini eleştirdiği için Belarus'a geri gönderilmek istenen ve aldığı insani vize ile Polonya'ya sığınan Krystina Tsimanouskaya, 2019 yılında Belarus'un başkenti Minsk'te düzenlenen Avrupa Olimpiyatları'nda 100 metre koşu yarışında kazandığı gümüş madalyayı açık artırmaya çıkardı.

Olimpiyatlardan zorla gönderilmek istendi, madalyasını satacak! - Resim : 2

"ÇOK SAYIDA SPORCU ZARAR GÖRDÜ"

Tsimanouskaya, madalyayı eBay adlı çevrimiçi alışveriş sitesinde satışa çıkardığını sosyal medya hesabından duyurarak, "Belarus’taki 9 Ağustos 2020 tarihinden sonraki olaylarda çok sayıda sporcu zarar gördü, bu yüzden görüşlerinden ve tutumlarından dolayı zarar gören sporcuları desteklemek amacıyla Avrupa Olimpiyatları ikincilik madalyamı açık arttırmaya çıkarmaya karar verdim" dedi.

Açık artırmaya 5 bin dolardan çıkarılan madalya için birkaç saat içerisinde yapılan teklifler 20 bin dolara ulaşırken, açık artırmanın 18 Ağustos akşamı sona ereceği belirtildi. Satıştan elde edilecek gelirin ise görüşleri nedeniyle Belarus'ta baskıya uğrayan sporcuları destekleyen Belarus Spor Dayanışma Vakfı'na aktarılacağı belirtildi.

Olimpiyatlardan zorla gönderilmek istendi, madalyasını satacak! - Resim : 3

"ANNEM VE BABAM İÇİN ENDİŞE EDİYORUM"

Polonya'nın insani vize verdiği, eşinin de Ukrayna'dan Polonya'ya gelmek üzere olduğunu belirten Belaruslu atlet, Polonya'da kalıp kalmayacaklarına birlikte karar vereceklerini söyledi. "Umut ederim ki burada kalırız, ben kariyerimi sürdürürüm, eşim iş bulur" şeklinde konuşan Tsimanouskaya, ebeveynleri için, özellikle de kalp sorunu olan babası için endişe ettiğini dile getirdi. Tüm Belaruslulara korkmayı bırakmaları çağrısı yapan Tsimanouska, psikolojik nitelikte sorunları varsa kendisine yazmalarını, onlara elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu aktardı. Tsimanouska, başta Ukraynalı sporcular olmak üzere tüm dünyadan çok sayıda sporcudan destek mesajı aldığını belirtti.

 

Kaynak: İHA

Tokyo Krystina Tsimanouskaya