Öldüğü sanılan çocuğun cenaze namazı kılınırken hayatta olduğu anlaşıldı

AA
Gazze Dünya haberleri İsrail
Öldüğü sanılan çocuğun cenaze namazı kılınırken hayatta olduğu anlaşıldı

İsrail'in Gazze'de Ebu Hüseyin Okulu'na düzenlediği saldırı sonrasında ikinci kez bombaların hedefi olan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği düşünülen 13 yaşındaki Muhammed'in, cenaze namazı kılındığı esnada kefenin içinde hareket etmesi sonucu hayatta olduğu anlaşıldı.

Gazze'de iki kez üst üste bombaların hedefi olan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği düşünülen 13 yaşındaki Muhammed'in cenaze namazı kılındığı esnada kefenin içinde hareket etmesi sonucu hayatta olduğu anlaşıldı. 

İsrail'in Gazze'de Ebu Hüseyin Okulu'na düzenlediği saldırıda babasını kaybeden Vesim Muhammed, hastaneye nakledilirken ikinci kez bombaların hedefi olmuştu. Nakledildiği el-Ehli Baptist Hastanesi'nde yaşamını yitirdiği düşünülen 13 yaşındaki Muhammed'in, cenaze namazı kılındığı sırada kefenin içinde hareket etmesiyle yaşadığı fark edildi.

Yakınları tarafından hayatta olduğu fark edilen Vesim, ameliyat edilmek üzere bir kez daha hastaneye götürüldü ancak İsrail ordusunun tedavi gördüğü hastaneye baskın gerçekleştirmesi sonucu sol göğsünden vuruldu.

Hastanedeyken yaşamını yitirdiği zannedilen Filistinli çocuk, o sırada çevredekilerin seslerini duyduğunu ancak cevap veremediğini, daha sonra cenaze namazı kılınırken kefenin yüz kısmını aralayacak gücü bulduğunu ifade etti. Saldırılar sonucu bir bacağını kaybeden Vesim, Han Yunus kentinde ailesiyle birlikte sığındığı çadırda yaşam mücadelesine devam ediyor.