Öğrencilerine "terör saldırısı planlama" ödevi vermişti... Görevden uzaklaştırıldı

İsveç Dünya haberleri Afganistan
Öğrencilerine "terör saldırısı planlama" ödevi vermişti... Görevden uzaklaştırıldı

İsveç'te, liseli öğrencilerine "terör saldırısı planlama" ödevi veren öğretmen görevden uzaklaştırıldı.

Skandal olay, İsveç'te yaşandı. Bir öğretmen, öğrencilerine "terör saldırısı planlama" ödevi verdiği için görevden alındı. 

İsveç'te bir öğretmen, lise öğrencilerine "varsayıma dayalı bir terör saldırısı planlama" ödevi vermesi gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldı.

İsveç basınındaki haberlere göre, ülkenin güneyindeki Jönköping kentindeki bir lisede görev yapan öğretmen, öğrencilerine "varsayıma dayalı bir terör saldırısı planlama" ödevi verdi.

Lise öğrencilerine verilen ödevden haberdar edilen eğitim yetkilileri, öğretmen hakkında polise şikayette bulunduklarını açıkladı.

Okul yönetimi, öğretmeni görevden uzaklaştırdıklarını ve konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

 

İSVEÇ KARAR VERDİ: MOMIKA, SINIR DIŞI EDİLECEK

İsveç Göçmenler Ofisi, Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonları ile tanınan Iraklı Salwan Momika'nın oturum vizesi bittikten sonra sınır dışı edilmesine karar verildi.

Göçmenler Ofisi Basın Sözsüsü Jesper Tengroth, TV4 kanalında yaptığı açıklamada, Iraklı Salwan Momika'nın 16 Nisan 2024'e kadar çalışma ve oturma izni bulunduğunu, bu tarihten sonra oturma ve çalışma izni verilmeyeceğini ve Momika'nın sınır dışı edileceğini belirtti.

Bu kararı Momika'nın yalan beyanından dolayı aldıklarını aktaran Tengroth, "Oturma ve çalışma izni için vize başvurusunda şahsın yalan beyanlarını tespit ettik ve bu nedenle sınır dışı edilmesine karar verdik. Şahsın 5 yıl süreyle de İsveç'e girmesi yasaklandı." dedi.

Momika'nın sınır dışı kararına itiraz edip davayı Göç Mahkemesi'ne götürmesi bekleniyor.

 

 

Kaynak: AA