Obama'nın anılarını kaleme aldığı anı kitabı 'A Promised Land' satış rekoru kırdı

Haber Global Barack Obama
Obama'nın anılarını kaleme aldığı anı kitabı 'A Promised Land' satış rekoru kırdı

ABD'nin 44. Başkanı Barack Obama'nın A Promised Land (Vadedilmiş Toprak) isimli, anılarını kaleme aldığı kitabı ABD ve Kanada'da ilk 24 saatte 890 bine yakın satarak, modern tarihin en çok satan başkanlık anısı kitabı oldu.

Penguin Random House yayınevi tarafından basılan kitap, ilk gün, ön satış, e-kitap, sesli kitap rekoru kırdı. 

The Guardian'ın haberine göre, Penguin Random House yayıncısı David Drake, "İlk günkü satışlardan heyecan duyuyoruz. Okurların Başkan Obama'nın merakla beklenen ve olağanüstü yazılmış kitabına duyduğu heyecanı yansıtıyor." ifadelerini kullandı. 

Baracak Obama'nın rekoruna en çok yaklaşan ve Beyaz Saray'dan çıkan yine bir anı kitabı olan, çıktığı ilk gün Kuzey Amerika'da 725 bin satarak, 2018'den bu yana 10 milyon satışa ulaşan kitap ise, eski First Lady Michelle Obama'nın 'Becoming' adlı kitabı oldu. 

Eski başkanlardan Bill Clinton'ın My Life (Hayatım) kitabı ilk gününde 400 bin, George W. Bush'un 'Karar Anları' kitabı ise 220 bin satmıştı. 

Bugüne kadar 24 saat içinde en fazla satılan kitabın ise JK Rowling'in yedinci ve son Harry Potter romanı 'Harry Potter ve Ölüm Yadigarları' 8 milyon satarak ilk sırada yer almayı sürdürdüğü biliniyor. 

OBAMA KİTABINDA GÜNÜMÜZ SİYASETÇİLERİNİ DE KALEME ALDI

CNN International, Obama'nın Putin hakkındaki görüşlerini aktarırken "Beyaz Saray muhabirleri, Obama, Rus liderle görüştüğünde beden dilini çözmekten keyif alırlardı. Nükleer silahlar hakkındaki görüşler ve BM Güvenlik Konseyi'nin vetosunun dışında bir koğuş ağası gibiydi."

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile başkanlığı süresince çalkantılı bir ilişki yaşayan Obama kitabında Netahyahu'yu "etkili ya da en azından istekli olabilir" şeklinde tanımlarken, "Ancak, kendisini Yahudi halkının felakete karşı baş savunucusu olarak görmesi, onu iktidarda tutacak neredeyse her şeyi haklı göstermesine izin verdi." diyor 

Obama, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in hafızasında "parlak bir mavi" olarak kaldığını söylerken "sırayla hayal kırıklığı, neşe ya da kederli ipuçlarına" değindi. 

Merkel'i analitik bulan Obama, başlangıçta onun hitabetine şüpheyle yaklaştığı yönündeki dönem haberlerini doğrulayarak, "Bir Alman lider olarak olası demagojiden hoşlanmamasının muhtemelen sağlıklı bir şey olduğunu düşünerek gücenmedim." diyor. 

Kaynak: Haber Global TV

Barack Obama A Promised Land Haber Global