Nusret Gökçe'ye ABD'de 5 çalışanından dava!

ABD
Nusret Gökçe'ye ABD'de 5 çalışanından dava!

'Salt Bae' hareketiyle dünya çapında şöhrete kavuşan işletmeci Nusret Gökçe, bugün uluslararası basının manşetlerinde yer aldı. ABD'nin New York eyaletinde çalışan 5 kişi, haftada 72 saat çalıştırıldıkları gerekçesiyle dava açtı

CNBC'nin haberine göre, 'Salt Bae' hareketiyle dünya çapında tanınan işletmeci Nusret Gökçe'nin New York şubesinde çalışan 5 kişi, haftada 72 saat çalıştırılıp mesai ücreti ödenmediği gerekçesiyle Gökçe'ye dava açtı.

Ersel Ok, Muhammet Yılmaz, Emre İşler, Eyyüp Yeniçeri ve İbrahim Geçit isimli çalışanların Nusr-Et et lokantası zincirinde 2018-2019 yılları arasında işe alınıp ABD'ye yerleşmelerinden önce Türkiye'de yaşadıkları, mutfakta ızgara bölümünde çalıştıkları belirtildi. Business Insider, Nusret Gökçe'nin avukatı Christy Reuter'a ulaşırken, konuya dair yorum alamadı, ancak talebin Gökçe'ye bildirileceği ifade edildi.

Dava gerekçesinde, restoran zincirlerinde yönetici olmayan pozisyonlarda yorucu saatler boyu çalışmak zorunda kalan 5 kişiye haftalık 1125 dolar maaş verildi. Ancak, 5 erkek fazla mesai ücreti ödemesi yapılmadan 72 saat, bazen 90 saat çalıştırıldıklarını iddia etti. Davacıların çalışma saatlerinin veya ücret beyanlarının kayıtlarının tutulmadığı da dava dosyasında yer aldı. 

Çalışanların haftada 40 saati aşan çalışma süresinde fazla mesai ücreti alma hakkına sahip olduğu belirtilen Adil Çalışma Standartları Yasası'nı ihlal ettiği belirtildi. Kanuna göre fazla mesai ücretinin saatlik ücretin 1.5 katına eşit olmalıdır.

5 çalışanın Temmuz ayında Nusr'et'den ayrıldıkları ifade edildi. Gökçe'nin restoranda olduğu zamanlarda, dava açan 5 kişinin daha uzun saatler çalışmalarının yanı sıra, kendisi için özel yemekler pişirmelerini istediği de öne sürüldü. 

NUSRET GÖKÇE KİMDİR?

9 Ağustos 1983'te Erzurum'da, madenci bir baba ve ev hanımı bir annenin oğlu olarak dünyaya gelen Nusret, 'okul' dediği Bostancı Kasaplar Çarşı'nda yetiştikten sonra dünyanın en ünlü şeflerinden biri haline geldi. Sosyal medyada paylaştığı videolarla şöhretini daha da pekiştiren Gökçe, dünyanın pek çok kentinde de restoranlar açtı ve mekanlarında birbirinden ünlü isimleri ağırlıyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

salt bae Nusret Gökçe ABD New york