Nijerya'da 100'den fazla Boko Haram üyesi hava operasyonuyla öldürüldü

Dünya haberleri Nijerya Sudan
Nijerya'da 100'den fazla Boko Haram üyesi hava operasyonuyla öldürüldü

Nijerya Hava Kuvvetlerince (NAF), ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde terör örgütü Boko Haram'a yönelik hava operasyonlarında yüzden fazla terörist etkisiz hale getirildi.

Punch gazetesinin haberine göre, NAF Sözcüsü Edward Gabkwet, yaptığı açıklamada, ordunun "Hadin Kai" operasyonunda Borno eyaletinde Boko Haram'a yönelik hava operasyonları düzenlediğini belirtti.

Gabkwet, operasyonlarda aralarında aranan Boko Haram elebaşı Ebu Esad'ın da bulunduğu yüzden fazla teröristin öldürüldüğünü kaydetti.

Operasyonlarda teröristlerin sığındığı kampların imha edildiğini bildiren Gabkwet, örgüte ait önemli mühimmatın ele geçirildiği bilgisini paylaştı.

Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren Boko Haram'ın 2009'dan bu yana düzenlediği kitlesel şiddet eylemlerinde binlerce kişi yaşamını yitirdi.

Örgüt, 2015'ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar düzenliyor.

 

SUDAN EGEMENLİK KONSEYİ BAŞKANI BURHAN, CİBUTİ VE ERİTRE CUMHURBAŞKANLARI İLE GÖRÜŞTÜ

 Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh ve Eritre Cumhurbaşkanı Isaias Afewerki ile bir araya geldi.

Egemenlik Konseyinden yapılan açıklamaya göre, Burhan, günübirlik resmi temasları kapsamında Doğu Afrika ülkeleri Cibuti ve Eritre'ye gitti.

Ziyarette Burhan'a Dışişleri Bakan Vekili Ali es-Sadık ve İstihbarat Başkanı Orgeneral Ahmed İbrahim Mufaddal eşlik etti.

Burhan, Cibuti Cumhurbaşkanı ve Doğu Afrika'da Hükümetler Arası Kalkınma Otoritesinin (IGAD) Dönem Başkanı Guelleh ile başkent Cibuti'de, iki ülke arasındaki ortak işbirliğini destekleme yollarını, bölge ve Sudan'daki gelişmeleri ele aldı.

Burhan ayrıca dönüş yolunda uğradığı Eritre'nin başkentindeki Asmara Uluslararası Havalimanı'nda Eritre Cumhurbaşkanı Afewerki ile ortak önem arz eden meseleleri ve ikili ilişkileri geliştirme yollarını görüştü.

Kaynak: AA