New York Valisi Andrew Cuomo hakkında üçüncü cinsel taciz iddiası

ABD
New York Valisi Andrew Cuomo hakkında üçüncü cinsel taciz iddiası

ABD'de New York Valisi Andrew Cuomo, eski danışmanı olan iki kadının kendisine yönelttiği cinsel taciz suçlamalarından dolayı özür dilemişti. Cuomo'nun hakkında cinsel taciz iddiasında bulunan kadınların sayısı 3'e çıktı.

ABD'de New York Valisi Andrew Cuomo, eski danışmanının ardından bir başka eski danışmanı tarafından daha cinsel tacizle suçlanmış, kısa süre içinde ikinci cinsel taciz suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. O iddiaların ardından Vali Cuomo, iki kadının kendisine yönelttiği cinsel taciz suçlamalarından dolayı yazılı bir açıklamada bulunmuş, Andrew Cuomo yaptığı açıklamada üzgün olduğunu belirtmişti. Ancak o haber Amerika'da bir kez daha deprem etkisi yarattı. Vali Cuomo'nun hakkında cinsel taciz iddiasında bulunan kadınların sayısı 3'e çıktı. 

33 yaşındaki fotoğrafçı Anna Ruch, New York Times’a yaptığı açıklamada, Eylül 2019’daki bir düğünde Cuomo’nun kendisine "şaşırtacak ve utandıracak şekilde yaklaşımda bulunduğunu" iddia etti.

Ruch, valinin, topluluğun içinde elini beline ve yüzüne koyduğunu ve kendisini öpmek istediğini öne sürdü.

Cuomo’ya yönelik cinsel taciz iddiasında bulunan kadınların sayısının 3’e çıkmasıyla valiye kendi partisinden de tepkiler yükselmeye başladı.

New York Kongre üyesi Demokrat Kathleen Rice ve New York Şehir meclisi üyesi Antonio Reynoso, sosyal medya hesaplarından Cuomo’ya istifa çağrısında bulundu.

New york ABD Andrew Cuomo cinsel taciz iddiası