New York'ta ölümlerle baş edebilmek için mobil morglar kuruldu

koronavirüs

New York eyaleti artan koronavirüs ölümleriyle başa çıkmak için soğutmalı kamyon ve çadırlardan morglar kurdu.

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. ABD'nin New York eyaleti koronavirüs salgınından en fazla etkilenen eyalet konumun bulunuyor. New York Tıbbi Muayene İşleri Direktörlüğü Sözcüsü Aja Worthy-Davis, yaptığı açıklamada koronavirüs salgını nedeni ile hayatını kaybedenlerin sayısının hızla artması nedeni ile soğutmalı kamyon ve çadırlardan mobil morglar kurulduğunu açıklarken, çadır ve kamyonların 3 bin 500 ile 3 bin 600 ceset kapasiteli olacağını bildirdi. Worthy-Davis, New York'ta bulunan morgların kapasitesinin yaklaşık 900 ceset alabildiğini, ancak çadır ve kamyonların yardımıyla bu sayının artırılacağını söyledi. Worthy-Davis, çadırlar ve kamyonların Manhattan'da bulunan Bellevue Hastanesi'nin dışına yerleştirildiğini duyururken, "Koronavirüs ölümlerinin morg sistemini devre dışı bırakması durumunda cesetler buralara yerleştirilecek" dedi.

New York'ta toplam koronavirüs vakası 46 bin 262'ye, hayatını kaybedenler ise 606'ya ulaştı. ABD, 104 bin 256 vaka ile koronavirüs salgınının yeni merkez üssü oldu.

İNGİLTERE'DE DE BIRMINGHAM HAVAALANI MORGA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

İngiltere'nin ikinci büyük kenti Birmingham’da korona virüs ölümlerinin hızla artması nedeni ile Birmingham Havalimanı, 12 bin ceset kapasiteli geçici morg haline getirilecek. Yerel Şehir Konseyi ve Birmingham Havalimanı yetkilileri arasında tesisin geçici morg olarak kullanılmasına ilişkin karar alınırken, geçici morgun ailelerin yas tutmasını ve cenaze düzenlemesini de kolaylaştıracağı ifade edildi.

İngiltere’de toplam koronavirüs vakası 14 bin 543’e, hayatını kaybedenler ise 759’a ulaştı.

New york ABD mobil morg haberler koronavirüs karantina salgın virüs