Netanyahu'ya BM Genel Kurulu'nda protesto! Türk heyeti salonu terk etti

AA
Binyamin Netanyahu İsrail

Türk heyeti ve birçok delegasyon, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun BM Genel Kurulu hitabını salonu terk ederek protesto etti.

Türk heyeti ve birçok delegasyon, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu hitabını salonu terk ederek protesto etti. Netanyahu, BM 79. Genel Kurulu'na hitap etmek için salona girdi ve kürsüye yöneldi. Bu sıralarda alkışlı ve yuhalamalı protestolar da gerçekleşti. 

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız'ın öncülüğünde Türk heyeti, Netanyahu BM Genel Kurul hitabına başlamadan önce salondan ayrıldı. Birçok delegasyonun, Türk heyetine eşlik ettiği ve salonun önemli ölçüde boşaldığı görüldü. Netanyahu kürsüdeyken salondan bazı seslerin yükseldiği de duyuldu.

İRAN'A SERT MESAJ: ORADA ULAŞAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR YER YOK

Netanyahu konuşmasında, "Buraya bu yıl gelme niyetim yoktu. Ülkem savaşta ama ülkem hakkında bu kürsü de söylene yalanları duyunca gelme kararı aldım" dedi. İran'a mesaj veren Netanyahu, "İran'a mesajım şu: Bize saldırırsanız biz de size saldırırız. İsrail'in İran'da ulaşamayacağı hiçbir yer yok" ifadelerini kullandı.

Gazze ve Lübnan'da 42 binden fazla kişiyi öldüren İsrail'in Başbakanı Benyamin Netanyahu, "İsrail barış arıyor, İsrail barışı özlüyor, İsrail barışı sağladı ve tekrar sağlayacak. Oysa biz, bizi yok etmeyi amaçlayan vahşi düşmanlarla karşı karşıyız" açıklamasında bulundu. 

Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Kerim Han tarafından "savaş suçu" işlediği gerekçesiyle hakkında tutuklama kararı alınması istenen Netanyahu'nun BM'ye hitap etmesine izin verilmesi eleştirilere neden olmuştu.