Netanyahu'dan Gazze açıklaması: "Kenar mahallelerine yaklaşıyoruz, acı kayıplarımız var"

Binyamin Netanyahu İsrail Yemen Gazze Dünya haberleri Gündem haberleri
Netanyahu'dan Gazze açıklaması: "Kenar mahallelerine yaklaşıyoruz, acı kayıplarımız var"

İsrail Başbakanı Netanyahu, bir askeri üsse gerçekleştirdiği ziyarette "Çok etkileyici başarılarımız oldu. Gazze şehrinin kenar mahallelerine yaklaşıyoruz ve acı kayıplarımız var." diye konuştu.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun kara harekatı düzenlediği abluka altındaki Gazze Şeridi'nde kenar mahallelere ulaştıklarını ve "acı kayıpları olduğunu" duyurdu.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre Netanyahu, bir askeri üsse gerçekleştirdiği ziyarette konuştu.

Netanyahu, "Çok etkileyici başarılarımız oldu. Gazze şehrinin kenar mahallelerine yaklaşıyoruz ve acı kayıplarımız var." dedi.

"İlerleme kaydediyoruz" diyen Netanyahu, "hiçbir şeyin kendilerini durduramayacağını" savunarak Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki sivillere güneye göç etmeleri çağrısını yineledi ve "Hamas'ı etkisiz hale getirmek için operasyonlarına ara vermeyeceklerini" kaydetti.

İSRAİL ORDUSU: HUSİLERİN YEMEN'DEN ATTIĞI İKİ FÜZE ENGELLENDİ

 İsrail ordusu, Kızıl Deniz bölgesinde son günlerde atılan bir seyir füzesini F-35 savaş uçağıyla, karadan karaya atılan başka bir füzeyi de Arrow hava savunma sistemiyle engellediklerini duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, son günlerde hava kuvvetleri radar sistemleri güneydoğudan atılan bir seyir füzesini tespit etti. İsrail hava kuvvetlerindeki "Adir" ismi verilen F-35 savaş uçakları havalanarak bu füzeyi imha etti.

Öte yandan, İsrail ordusu ABD-İsrail ortak üretimi Arrow hava savunma sistemiyle Kızıl Deniz açıklarında karadan karaya atılan bir füzeyi engellediklerini açıkladı.

İsrail ordusu, söz konusu iki olaya ilişkin askeri video görüntüleri paylaştı.

Yemen'deki Husiler, İsrail'in ablukayı sıkılaştırdığı Gazze Şeridi'ne bombardımanını artırması üzerine İsrail'e doğu insansız hava aracı ve füzelerle misilleme saldırısı düzenlediğini açıklamış ve görüntüleri paylaşmıştı.

Kaynak: AA