Netanyahu'nun oğlundan yine skandal hareket! Sosyal medya hesapları donduruldu

Sosyal Medya İsrail
Netanyahu'nun oğlundan yine skandal hareket! Sosyal medya hesapları donduruldu

Daha önce de pek çok kez sosyal medya paylaşımları ve açıklamaları nedeniyle başı derde giren, Türkiye hakkında skandal paylaşımlarda bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu'nun bir milletvekilinin ev adresini paylaşması nedeniyle yine kriz çıktı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Yair Netayahu’nun kurulacak koalisyonda yer alacak Yamina Partisi'nden bir milletvekilinin ev adresini paylaşması nedeniyle sosyal medya hesapları kısa süreliğine donduruldu.

Netanyahu’nun oğlu Yair, kurulması halinde babasını koltuğundan edecek koalisyon hükümetinde yer almayı kabul eden Yamina Partisi milletvekili Nir Orbach’ın ev adresini sosyal medya hesaplarından paylaştı. Oğul Netanyahu paylaşımında babasının taraftarlarından kurulacak koalisyona destek vermesini önlemek için Orbach’ın evi yakınında gösteri düzenlemelerini istedi.

Bunun üzerine Facebook ve Instagram 1 günlüğüne, Twitter ise 12 saatliğine Yair Netanyahu’nun hesabını sosyal medya kurallarını ihlal ettiği için askıya aldı.

İsrail’de 2 Haziran’da Gelecek Var ve Yamina Partisi diğer 6 partiyle birlikte koalisyonu kurma konusunda anlaştığını duyurmuştu. Netanyahu’yu koltuğundan edecek koalisyonun kurulabilmesi için 14 Haziran’a kadar Meclis'ten güven oyu alması gerekiyor.

Bunun üzerine Netanyahu’nun taraftarları koalisyon kurulmasını önlemek için Yamina’nın bazı milletvekillerinin üzerinde baskı oluşturarak güven oyuna destek vermemelerini sağlamak amacıyla son günlerde gösteriler düzenliyor.

DAHA ÖNCE DE SKANDAL PAYLAŞIMLARDA BULUNDU

Yair Netanyahu geçtiğimiz yıl Twitter hesabından Hindu tanrısı Durga’yı temsil eden bir internet görseli paylaştı. Ancak tanrının yüzü yerine Photoshop'la, babası Benyamin Netanyahu’ya yönelik yolsuzluk soruşturmasını yürüten Liat Ben Ari’nin yüzü yerleştirilmişti ve çok kollu olmasıyla bilinen Durga’nın her bir eli orta parmağıyla hareket çekiyordu.

Tanrının ayakları altındaki kaplanın yüzüne ise Başsavcı Avichai Mandelbit’inki konulmuştu ve resimde "Yerinizi bilin siz aşağılık insanlar" yazıyordu. Tweet, özellikle Hindistan’daki kullanıcılar arasında büyük öfke yarattı. Yair Netanyahu’nun kutsal değerlere hakaret ettiğini ve inançlarına saygı göstermediği savunuldu.

 

Kaynak: AA

İsrail Binyamin Netanyahu Yair Netanyahu sosyal medya