Nazi hazinesi haritası ortaya çıktı: Yüzlerce kişi oraya akın ediyor

Dünya haberleri Hollanda

Hollanda'da II. Dünya Savaşı'ndan kalan ve Nazilerin sakladığı büyük hazine olduğuna inanılan bir harita yayınlandı.

Hollanda'da II. Dünya Savaşı'ndan kalan ve Nazilerin sakladığı büyük hazine olduğuna inanılan bir harita yayınlandı. İlk kez kamuoyuna açıklanan gizli belgeler arasında yer alan haritada Nazilerim milyonlarca euro değerindeki ganimeti nereye döndüğünü gösteriyor.

Hitler'in askerleri tarafından Arnhem kentindeki bir bankadan saatler, kesilmiş ve parlatılmış elmaslar ve mücevherlerin çalındığına inanıyor. Harita ve diğer belgelerin Gelderland'ın Betuwe bölgesinde hazinenin saklandığı yeri gösterdiği düşünülüyor.

HİÇBİR ZAMAN BULUNAMADI

NL Times'ın bildirdiğine göre , ganimeti bulmak için birkaç girişimde bulunuldu, ancak hiçbir zaman ortaya çıkarılamadı. Hazinenin zaten insanlar tarafından ortaya çıkarılmış ve halka duyurulmamış olabileceği düşüncesi de yaygın.

Öte yandan Hitler'in kayıp hazinesi ile ilgili üstünde durulan birkaç yer var.

Nazi hazinesi haritası ortaya çıktı: Yüzlerce kişi oraya akın ediyor - Resim : 1

Bunlardan bazıları şöyle:

ALMANYA - ERZGEBİRE DAĞLARI

Monet, Manet ve Cezanne ile diğer ünlü sanatçıların paha biçilmez resimlerin yanı sıra halı, heykel ve duvarlarının Çekya-Almanya sınırında dağlarda bulunan gümüş madenlerinde gömülü olduğu düşünülüyor.

Eserlerinin çoğunun Holokost'un en bilinen isimlerinden Adolf Eichmann'ın emri ile 1944 yılında Macaristan'dan yağmalandığı düşünülüyor.

Şimdilik dağlar araştırılıyor. Nötron jeneratörü ile 180 metre aşağıyı araştıran avcılar, dağda insan yapımı tünellerin olduğunu fark etti.

ALMANYA - WALCHEN GÖLÜ

Almanya Bavyera'nın en derin ve en büyük Alp göllerinden biri olan Walchen Gölü'nün dibinde 56 milyon sterlin değerindeki Nazi altınının olduğu düşünülüyor.

Bu iddia, 1945 yılında bölgedeki köylülerin göl yakınında Nazileri görmesinden kaynaklanıyor.

AVUSTURYA - TOPLİTZ GÖLÜ

Avusturya Alpleri'nde bulunan göle de yerel halk uzun metal kutular atıldığını ifade ediyor. Bazıları bu metal kutuların milyarlarca sterlin değerinde çalıntı altın ile Yahudilerden aldıkları varlıkların nerede saklandığını gösteren belgelerin olduğu düşünüyor.

Nazi hazinesi haritası ortaya çıktı: Yüzlerce kişi oraya akın ediyor - Resim : 2

POLONYA-WALBRZYCH

Bu bölgede ise Nazilerin trenle gelerek altın ve çeşitli sanat eserinden oluşan bir hazineyi bıraktığı düşünülüyor. İnsanlar treni en son bölgedeki Baykuş Dağları'na ulaşırken görmüş.

ALMANYA-WEWELSBURG

Bir Orta Çağ kalesi olan Wewelsburg Nazilerin karargahı olarak biliniyordu. Naziler aynı zamanda kalenin mistik güçleri olduğuna inanıyordu.

POLONYA-MAMERKİ

Geçen yıl hazine avcıları, uzun zamandır kayıp olduğuna inanılan Amber Room'un bu bölgede olduğunu düşünmeye başladı

Kaynak: Haber Global TV

Hollanda Dünya haberleri