Rus muhalif Navalniy'in komada olduğu açıklandı, Kremlin'den açıklama geldi

Rus muhalif Navalniy'in komada olduğu açıklandı, Kremlin'den açıklama geldi

Rusya'da zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan muhalif aktivist Aleksey Navalniy'in komada olduğu belirtildi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Navalniy'in iyileşmesi için doktorların ellerinden gelen her şeyi yaptığını ifade etti

Rusya'da toksik zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan muhalif aktivist Aleksey Navalniy'in komada olduğu belirtildi.

Omsk Hastanesi Başhekimi Aleksandr Murahovskiy, gazetecilere yaptığı açıklamada, komada bulunan Navalnıy’ın durumunun daha iyi olduğunu kaydetti. Başka hastaneye nakil için hastanın daha stabil olması gerektiğini vurgulayan Murahovskiy, Navalnıy’ın durumunun stabil olmadığına dikkati çekti. Murahovskiy, hastaya koyulabilecek 5 olası teşhis üzerinde çalıştıklarını söyleyerek, şimdilik bunların ne olduğunu söylemeyeceğini dile getirdi.

Araştırmaların devam ettiğini ifade eden Murahovskiy, "Ön teşhis koymak ve durumu açıklayabilmek için 2 güne daha ihtiyaç var." dedi.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Navalniy'in ağır durumda olduğunu basından öğrendiklerini savundu.

Peskov, doktorların gereğini yaptıklarını belirtip "Navalniy'in yurt dışında tedavi görmesiyle ilgili talep gelirse acilen dikkate alınacak," dedi ve ekledi: "Omsk'taki en iyi doktorlar görevlendirildi. Ülkemizdeki diğer tüm vatandaşlar gibi onun da acil olarak iyileşmesini diliyoruz.". Peskov ayrıca, Kremlin veya Rusya Sağlık Bakanlığı'na Navalniy'in yurtdışındaki bir hastaneye nakledilmesi için talep gelmesi halinde bunun derhal değerlendirileceğini söyledi.

Navalniy'in zehirlendiği yönündeki iddiaları da değerlendiren Peskov, "Doktorların, Navalniy'in bilincini neden kaybettiğini anlamaları için tahlil sonuçlarını beklemeliyiz. Eğer zahirlenme söz konusu ise soruşturma başlatılacak," ifadelerini kullandı.

"ZEHİRLENME BULGUSUNA RASTLANMADI"

Omsk İlkyardım Hastanesi Başhekim Yardımcısı Anatoly Kalinichenko gazetecilere yaptığı açıklamada, Navalnıy'dan alınan kan ve idrar örneklerinde zehir bulgusuna rastlanmadığını söyledi. Kalinichenko, "Şu anda çeşitli zehirlenme ihtimalinden bahsediyoruz. Yapılan tahlillerde, kanda veya idrarda herhangi bir zehir veya zehir bulgusu tespit edilmedi" dedi.

"ZİYARETÇİLERE İZİN VERİLMİYOR" 

Rusya Doktorlar Birliği Sendika Yöneticisi ve Navalniy'in şahsi doktoru Anastasiya Vasilyeva da twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Navalniy'in yanına ziyaretçilerin girmesine izin verilmediğini ve sağlık durumuna ilişkin belgelerin gösterilmediğini ileri sürdü.

Vasilyeva, Navalniy'in başkent Moskova'ya veya yurtdışına nakledilmesi gerektiğini belirterek, "Navalniy'in durumu ağır," ifadesini kullandı.

Kremlin yönetimine muhalif Aleksey Navalnuiy, bugün sabah saatlerinde Rusya'nın Omsk kentinde toksik zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınmıştı.

ALMANYA'YA GÖTÜRÜLECEK

Navalnıy’ın Basın Sözcüsü Kira Yarmış ise doktorların, Navalnıy’ın başka hastaneye nakli konusunda olumsuz görüşe vardığını aktardı.

Ayrıca Rus basınında, Navalnıy’ı götürmek üzere Almanya’dan bir ambulans uçağının Omsk’a indiği öne sürüldü. 

 

Kaynak: AA

Aleksey Navalnıy Rusya Putin Kremlin zehirlenme