MIT için yeterince zeki misiniz?

MIT için yeterince zeki misiniz?

1966 yılında MIT öğrencisi olan Allan Gottlieb, MIT Teknoloji Araştırmasında, ilk Puzzle Köşesini yayınladı. The Guardian gazetesi, "Çözebilecek misiniz? MIT için yeterince zeki misiniz?" başlığıyla örneklere yer verdi

1980'den beri New York Üniversitesi'nde bilgisayar bilimi profesörü olan Allan Gottlieb, her konudaki 'Bulmaca Köşesini' yayınlamaya devam ediyor.

Sütun, matematiksel bulmaca sevenler arasında efsanevi bir statüye sahip. Soruların çoğu, uzman olmayan kitle için çok teknik, ancak Gottlieb'in 'Hız Bölümü' olarak adlandırdığı köşede her zaman 'şipşak' çözülebilen bir soru yer alıyor. Gottlieb'in son on yıldan beri seçtiği dört kelime tabanlı bulmacası şöyle;

1. Normal bir İngilizce kelimede sayısal olarak en büyük Romen rakamı nedir?

2. 11 + 2 = 12 + 1'i harfi harfine nasıl kanıtlarsınız ? 

3. 9 harfli SPLATTERS (sıçratma) kelimesi ilgi çekici bir özelliğe sahiptir. Diğer harfleri yeniden düzenlemeden 8 harfli bir kelime oluşturmak için tek bir harfi kaldırabilirsiniz. 7 harfli bir kelime ve ardından 6 harfli bir kelime yapmak için başka bir harfi kaldırabilirsiniz ve bu şekilde tek harfli bir kelimeye gidebilirsiniz. Hiçbir aşamada harflerin sırası yeniden düzenlenmez. 

splatters 

sıçramak

servis tabağı

sonuncu

sonra

geç

yemek yedi

-üzere

bir

Aynı özelliği paylaşan diğer iki 9 harfli kelimeyi bulun. 

(Kosher: Yahudi inançlarına uygun) bir ipucu olarak, domuz ve günah sözcükleri 3 harfli kelimeler olarak görünür. (Unutmayın: Hiçbir aşamada harflerin sırasını değiştirmezsiniz.)

4. 8.549.176.320 hakkında özel olan nedir?

MİT