Milletvekili eşcinsel seks partisinde basılmıştı! 'Avrupa ülkesinden çoğu politikacı partiye katıldı'

Milletvekili eşcinsel seks partisinde basılmıştı! 'Avrupa ülkesinden çoğu politikacı partiye katıldı'

Macaristan anayasasında eşcinsel evlilikleri yasaklayan değişikliğin mimarı olan, Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Jozsef Szajer'ın Brüksel'deki yasa dışı seks partisinin düzenlendiği mekanın görüntüleri yayınlandı

Avrupa'da yasadışı seks dalgası büyüyor. Avrupa'da eşcinsel evliliklere karşı olan Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Jozsef Szajer'ın Brüksel'deki bir eşcinsel barın üzerinde düzenlenen yasa dışı seks partisine katılması sonrası siyasi krize yol açan grup seks partinin yapıldığı yer görüntülendi.

Milletvekili eşcinsel seks partisinde basılmıştı! 'Avrupa ülkesinden çoğu politikacı partiye katıldı' - Resim : 1

Partinin organizatörü David Manzheley’in o geceyle ilgili açıklamaları ise Avrupa'da geniş yankı uyandırdı.

"AVRUPA ÜLKESİNDEN ÇOĞU POLİTİKACI PARTİYE KATILDI"

Partinin organizatörü Manzheley yaptığı açıklamada, geçtiğimiz cuma günü Avrupa Parlamentosu (AP) Szajer'ın istifasıyla sonuçlanan Brüksel'deki apartman dairesinde düzenlenen yasa dışı seks partisine yönelik polis baskınının partinin bir parçası sanıldığını söyledi. Seks partisinin ülkede yasal olduğunu belirten Manzheley, "Partinin basılma nedeni koronavirüs tedbirlerinin hiçe sayılmış olabileceğidir" dedi. Partinin organizatörü Manzheley yaptığı açıklamada, "Polonya, Macaristan, Fransa, Almanya, Hollanda, İsviçre, İspanya ve Ukrayna'dan politikacılar da katıldı" iddiasında bulundu.

Milletvekili eşcinsel seks partisinde basılmıştı! 'Avrupa ülkesinden çoğu politikacı partiye katıldı' - Resim : 2

MACAR BAŞBAKAN ORBAN'DAN TEPKİ

Seks partisi skandalının ardından Macaristan Başbakanı Viktor Orban AP Milletvekili Szajer'a tepki göstererek, "Eylemleri savunulamaz" açıklamasında bulundu. Szajer'in üyesi olduğu Fidesz partisinden de özür dilediği ifade edildi.

EŞCİNSEL PARTİDE BASILIP KAÇMAYA ÇALIŞMIŞTI

Belçika'nın başkenti Brüksel'de koronavirüs salgınına karşı 22.00 - 06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Brüksel'de polis geçen Cuma akşamı, yasağa rağmen, kent merkezindeki Steenstraat'ta bir izinsiz parti düzenlendiği ihbarını aldı. Polis merkezine yakın konumdaki bir eşcinsel barın birinci katında düzenlenen yasa dışı etkinliği sonlandırmak için binaya giren güvenlik güçleri, eşcinsel seks partisi düzenleyen ve büyük bölümü çıplak olan 25 kişiyle karılaştı.

EŞCİNSELLİK KARŞITI MACAR VEKİL DE PARTİDE

Eşcinsel seks partisine katılanlar arasında, son dönemde LGBT karşıtı görüşleri nedeniyle eleştirilen Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın partisine mensup Avrupa parlamenteri Jozsef Szajer ile 2 üst düzey Avrupa Birliği (AB) diplomatının da bulunduğu ortaya çıktı. Seks partisine düzenlenen baskın üzerine pencereden atlayarak, yakındaki bir kanalizasyon borusundan kaçmaya çalışan Macar politikacı, polis tarafından yakalandı. Kaçtığı sırada elinden hafif şekilde yaralanan Szajer'in sırt çantasında uyuşturucu bulunduğu belirtildi. Üzerinden kimlik olmadığını söyleyen Jozsef Szajer, polis tarafından gözaltına alınınca, diplomatik dokunulmazlığı bulunduğunu belirterek karara itiraz etti.

İTİRAF ETTİ, GÖREVİ BIRAKTI

AP'de çoğunluğa sahip olan muhafazakar Avrupa Halk Partisi (MEP) üyesi olan Macar politikacı, Salı günü bir açıklama yaparak, Brüksel'deki "özel partiye katıldığını" kabul ederek,"Partideydim. Polis kimlik sordu. Yanımda kimliğim olmadığı için AP üyesi olduğumu söyledim. Polis sözlü uyarıda bulundu ve beni evime götürdü" diye konuştu. Brüksel'deki "özel partiye katıldığını" kabul eden Jozsef Szajer Macar milletvekili görevinden istifa ettiğini açıkladı.

AP: KİŞİLERİN ÖZEL HAYATINI TAKİP ETMİYORUZ

Öte yandan, Avrupa Parlamentosu (AP) Sözcülüğü ise, konuya ilişkin resmi bir bilgi almadıklarının altını çizerek, kurumun kişilerin özel hayatına değil parlamentodaki faaliyetlerini takip ettiğini açıkladık. Parlamento sözcüsü, böylesi bir durumda olası cezanın veya yaptırımın üye devletler tarafından karar verildiğini ifade etti.

SZAJER'İN SİYASİ KARİYERİ

Szajer, 1994'ten 2002'ye kadar Macar parlamentosunda Fidesz partisinin grup lideriydi. Daha sonra Avrupa Parlamentosu'na seçilerek siyasi kariyerine Brüksel'de devam etti

Kaynak: DHA

Macaristan Brüksel