Merkel kalemini bu kez bir 'ördek' için çıkardı!

Merkel kalemini bu kez bir 'ördek' için çıkardı!

Geçtiğimiz gün Alman Federal Meclisinin genel kurulu toplantısında ilginç bir an yaşandı. 46 yaşındaki Tarım Bakanı Julia Klöckner, Alman Başbakan Angela Merkel'e küçük plastik bir ördek vererek imzalattı

Merkel, New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, iklim değişiminin ve dünyanın ısınmasının nedeninin insanlar olduğunu belirterek, bilim insanlarının tavsiyelerine uyulması ve iklim değişikliğiyle küresel olarak birlikte mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Almanya'nın bu konuda hem uluslararası hem de ulusal düzeyde sorumluluk taşıdığını vurgulayan Merkel, uluslararası alanda 2014'e göre iklimin korunması için ayrılacak paranın 2 milyardan 4 milyar euroya yükseltileceğini, özellikle 1,5 milyar euroyu Yeşil İklim Fonu'na yatıracaklarını kaydetti.

Bunun üzerine Tarım Bakanı Julia Klöckner, perşembe günü düzenlenen toplantıda Merkel'in bu açıklamalarının ardından kendisine plastik bir ördek vererek imzalamasını istedi. Oyuncağı alıp imzalayan Merkel'in gülümsediği görüldü. Ayrıca oyuncak ördek, Merkel gibi kısa saçlı ve ceketli, göğsünün altında baş ve işaret parmaklarını birleştirdiği ünlü el işaretini yapıyordu. Klöckner, bir seçmenin ricası üzerine imzalattığını söyledi.

Almanya Angela Merkel ördek